Sàtira i literatura de fil i canya adaptades a la nova ‘normalitat’ de la Misericòrdia

El Canó de les Festes i el Carro dels Romanços es duran a terme els dies 22 i 23 a la plaça d’Anton Borrell

18 septiembre 2020 09:50 | Actualizado a 22 septiembre 2020 14:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Canó de Festes i el Carro dels Romanços tornaran a prendre els carrers del nucli antic de Reus amb motiu de l’arribada de la Festa Major de Misericòrdia els dies 22 i 23 de setembre a partir de les 20 hores a la plaça d’Anton Borrell. Ho faran tot seguint les precaucions de seguretat pertinents en el marc de la pandèmia mundial. Un any més, doncs, l’equip del Bravium Teatre oferirà la seva interpretació de la literatura de fil i canya del segle XIX al Carro dels Romanços arrossegat per un cavall al so de les melodies i música d’acompanyament i, per la seva banda, hi haurà també grans dosis de sàtira amb les canonades i els versots amb l’arribada del Canó de les Festes. Tot plegat, s’anirà combinant en aquest ordre, planificació que s’ha adaptat al mil·límetre, indiquen des d’organització.

Un teatre ‘de carrer’ segur

«Mai assistir a un teatre de carrer ha estat més segur. Adoptem totes les mesures corresponents. I és que tot i que és un espectacle gratuït, cal reservar-ne cita prèvia al web ticket.reuscultura.cat per poder tenir el control de l’aforament. A més, tenim en compte el gel hidroalcohòlic, les distàncies i prenem la temperatura», diu la seva el vicepresident del Bravium Teatre, Jaume Ciurana. Faran una cercavila peculiar, amb parades, i els ciutadans assistents ho gaudiran asseguts i amb mascareta. «Si normalment, el Canó s’aturava allà on hi havia més gent per poder lluir-se, enguany serà reposat, per dir-ho d’alguna manera. A més, es guanyarà una quarta ‘paret’, ja que tindrem públic a tots els costats», afegeix Ciurana. En aquests moments es troben preparant els darrers assajos per abordar tots els canvis incorporats. Un dels trets que té més clars el vicepresident del Bravium Teatre és que la gent espera la festa amb molta il·lusió. La ciutadania ho acollirà bé tot plegat, perquè el més important és que la festa se celebri», esmenta.

Des de l’equip de Reus Cultura de l’Ajuntament de Reus expliquen que han viscut els preparatius amb «consciència i certa tranquil·litat», han hagut de buscar les fórmules adients per tal d’establir limitacions. Els reusencs i reusenques «ho rebran de forma positiva. És un espectacle nascut als carrers de la ciutat i ha de tenir cert moviment i es gaudirà d’un espectacle de forma àmplia, els 360 graus», manifesten.

Tots els actes «s’han sotmès a l’anàlisi de la seva traçabilitat i hem comptat amb la valoració de les entitats implicades», manifesten des de Reus Cultura.

Comentarios
Multimedia Diari