Más de Reus

Reus Serveis

Surt a concurs la licitació de la depuradora de Botarell

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) destinarà 2,7 milions d’euros a la seva construcció

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge arxiu d'una depuradora

Imatge arxiu d'una depuradora

Ahir es va iniciar la licitació del contracte per a fer les obres d’ampliació de la depuradora de Botarell i garantir el funcionament de la planta durant un any. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) destinarà 2,7 milions d’euros a la construcció d’una nova depuradora per millorar el sanejament de les aigües residuals del Botarell (Baix Camp). Les ofertes es podran presentar fins al 16 de setembre, i el contracte tindrà una durada de 2 anys i 10 mesos, a partir de l’adjudicació i la seva signatura. La nova planta estarà ubicada a prop de la depuradora que està actualment en funcionament, per així aprofitar part de les infraestructures de sanejament.

La planta, que retornarà les aigües degudament tractades al barranc de l’Empedrat, serà de tipus compacte i tindrà un tractament de fangs activats d’aireació prolongada i reducció de nutrients.

La depuradora tindrà una capacitat per tractar un cabal de 326 metres cúbics al dia, que equival a una població de 2.000 habitants. En aquest sentit, substituirà l’actual planta que saneja les aigües residuals de Botarell, amb una capacitat de 200 metres cúbics al dia, equivalent a uns 800 habitants.

A més d’ampliar la capacitat de tractament de les aigües residuals del municipi, la nova instal·lació garantirà una correcta eliminació del nitrogen.

Pressupots de 6,4 milions

El passat mes de maig, l’Agència Catalana de l’Aigua va anunciar l’impuls de diverses actuacions al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre per tal de millorar el sanejament d’aigües dels municipis del territori. L’acció compta amb un pressupost inicial de 6,4 milions d’euros. Inversió que servirà, entre altres, per construir una depuradora a Margalef, el Priorat, amb un pressupost de 89.000 euros o rehabilitar l’estació de la depuradora de la Villa, al terme municipal del Masroig, també al Priorat, que suposarà una inversió de 40.500 euros.

Més enllà del Baix Camp, les millores a la depuradora del Pla de Santa Maria (Alt Camp) tindràn un pressupost d’1,3 milions d’euros. Una altra inversió a destacar és la redacció del projecte de la depuradora d’Alcover, per 79.000 euros.

Temas

Comentarios

Lea También