Taca d’Oli s’autoinculpa per l’1-O a la Fiscalia de l’Audiència Provincial

Els Avis i Àvies de Catalunya per la Llibertat presentarà demà dijous a les 10.00 h, a la Fiscalia el manifest d'autoinculpació

09 enero 2019 11:13 | Actualizado a 09 enero 2019 11:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Avis i Àvies de Catalunya per la Llibertat que formen el col·lectiu Taca d’oli presentarà, demà dijous, a les 10.00 h, a la Fiscalia de l’Audiència Provincial de Tarragona, el Manifest d’autoinculpació 1 d’octubre, després que s’hagin aconseguit les firmes necessàries.

El col·lectiu considera una «injustícia» l’empresonament dels presos polítics catalans i la situació d’exili d’una part del govern català. En el manifest, els Avis i Àvies de Catalunya exposen que «ser independentista no és delicte.

El que és delicte és tancar persones a la presó per les seves idees polítiques» i per tant, es consideren «responsables» dels fets de l’1 d’octubre perquè «abans, durant i després de l’1 d’octubre, vam ajudar en la preparació, vam participar i vam demanar que es tingués en compte el mandat de la ciutadania, ja que en democràcia el que val són les urnes i no els tribunals».

En aquest sentit, els membres del col·lectiu consideren que tenen «el mateix grau de responsabilitat, o més, que els ostatges que teniu empresonats, ja que al cap i a la fi els presos polítics i les preses polítiques i els exiliats/des van seguir el mandat del poble; i seguir el mandat del poble mai no és delicte».

Comentarios
Multimedia Diari