Tall de la N-420 contra el nou parc eòlic

Delterpa i Xarxa Sud han convocat per aquest diumenge a les 18 hores aquesta acció per tal de mostrar el seu rebuig a ‘Lo Vedat del Pany’

12 septiembre 2020 16:20 | Actualizado a 12 septiembre 2020 17:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les plataformes Xarxa Sud i Delterpa (Associació per la Defensa del Territori i del Patrimoni de Riudecols) han convocat per aquest diumenge dia 13, a les 18 hores, un tall de carretera a la N-420, entre les Voltes i Riudecols. L’acció vol mostrar el seu rebuig al nou parc eòlic ‘Lo Vedat del Pany’, que comptarà amb cinc aerogeneradors de més de 130 metres. Les obres ja s’han iniciat però, malgrat tot, les plataformes no es donen per vençudes i mostraran, avui, el seu rebuig.

Deixen clar que no estan en contra de l’energia eòlica, sinó que demanen un «model energètic que distribueixi millor la riquesa i, per això, cal que s’apropi la producció eòlica als centres de consum». També posen de relleu els inconvenients que suposarà aquest nou parc eòlic, com «la destrucció de l’entorn natural», la «pèrdua de valor de les propietats dels riudecolencs», l’impacte «sever» de les muntanyes, degut a la construcció de pistes de més de 15 metres d’amplada, així com l’afectació en el paisatge i en la nidificació.

Cal recordar que l’inici dels treballs d’aquest nou parc eòlic al terme municipal de Riudecols s’emmarca en el nou decret llei de mesures urgents de la Generalitat per combatre l’emergència climàtica. Arrel d’aquest decret, diverses empreses han mostrat el seu interès i han presentat diversos projectes, a més de desencallar-ne d’altres que feia temps que estaven platejats. Arrel d’aquesta allau, plataformes i entitats territorials i ecologistes han mostrat la seva oposició.

Comentarios
Multimedia Diari