Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Tallers demostratius per fomentar els estudis d’FP a l’INS Domènech i Montaner

Sílvia Fornós

Whatsapp
Imatge dels alumnes que han visitat l’INS Lluís Domènech i Montaner en el marc de la iniciativa ‘Apropa’t als oficis’. FOTO: alfredo gonzález

Imatge dels alumnes que han visitat l’INS Lluís Domènech i Montaner en el marc de la iniciativa ‘Apropa’t als oficis’. FOTO: alfredo gonzález

Fomentar i donar a conèixer els estudis de Formació Professional. Amb aquesta intenció, una seixantena d’alumnes de 3r i 4t d’ESO dels instituts Gabriel i Ferrater, Pi del Burgar i Josep Tapiró han visitat en els darrers dies l’INS Lluís Domènech i Montaner.

Les visites s’han realitzat en el marc de la iniciativa ‘Apropa’t als oficis’, una proposta de l’Ajuntament de Reus per fomentar els estudis de cicles formatius de grau mitjà i donar a conèixer de primera mà les impressions dels nois i noies que cursen aquests estudis en l’actualitat.

El coordinador de cicles formatius de l’INS Lluís Domènech i Montaner, Manel Duran, ressalta que «els alumnes, a més de fer la visita, també participen en activitats relacionades amb els estudis que presentem, i que són Instal·lacions elèctriques i automàtiques i Instal·lacions de telecomunicacions».

Avança que, tenint en compte l’èxit de la iniciativa, s’ampliarà el programa el pròxim curs als cicles de Manteniment Electromecànic i Mecanització.

«L’alumnat que acaba els estudis té un alt índex d’inserció laboral, de fet, alguns alumnes ja realitzen entrevistes de treball abans de finalitzar el segon curs», destaca Manel Duran

«També expliquem als alumnes la importància de les noves tecnologies, de fet a través de la domòtica aprenen com poder programar automatismes des d’un telèfon mòbil», detalla el coordinador dels estudis.

José Miguel Troya, estudiant de l’INS Josep Tapiró, va visitar ahir l’INS Lluís Domènech i Montaner. «M’agraden molt les telecomunicacions, arran del meu cosí, i tinc moltes ganes de provar coses noves», explica aquest jove de 15 anys, afegeix que «sempre he tingut clar que volia estudiar un cicle formatiu».

Des de l’INS Lluís Domènech i Montaner remarquen que, en el context socioeconòmic actual, hi ha una gran demanda de tècnics de graus mitjans i superiors, per satisfer les exigències de les empreses. «L’alumnat que acaba els estudis té un alt índex d’inserció laboral, de fet, alguns alumnes ja realitzen entrevistes de treball abans de finalitzar el segon curs», destaca Manel Duran.

Temas

Comentarios

Lea También