Tècnics sanitaris de Prades s'han de portar la llenya perquè l'empresa no paga calefacció

Egara assegura que ja assumeix la seva part dels costos que estan firmats amb el Parc de Bombers, amb qui comparteixen espai

19 mayo 2017 16:41 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El fred registrat a Prades aquesta setmana ha destapat un problema laboral de la base d’ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que ocupa les mateixes dependències que el Parc de Bombers Voluntaris de la Vila Vermella.

Els treballadors han comprovat el fred que es passa, tot i estar a l’interior de les dependències si no s’escalfa adequadament. Per fer-ho, hi ha una llar de foc, i la llenya és el millor aliat per generar calor durant el temps d’espera.

No obstant això, aquests dies la llenya brilla per la seva absència. Alguns treballadors han decidit portar-se-la de casa per no passar fred i expressar el seu malestar a l’empresa titular (Egara).

Fonts de la companyia expliquen que tenen un conveni firmat amb els Bombers i amb l’Ajuntament de Prades en el qual han de pagar anualment 4.200 euros de despeses. El mateix informe, però, també recalca que els costos de calefacció han d’anar a càrrec d’Egara, que avui dia no estarien assumits.


Estufes elèctriques
Egara ha explicat que Bombers és qui portava la llenya i que ells pagaven el material. Enguany Egara va dotar la base amb estufes elèctriques, però no hauria assumit el canvi de nom del comptador de llum, ja que les despeses per escalfar a Prades amb estufes elèctriques es disparen.

Fonts de Bombers remarcaven ahir que el conveni deixa ben clar quina responsabilitat té cada una de les parts i que les despeses de calefacció corren totes a càrrec d’Egara.

De fet, els bombers del parc estan molestos pel fet que aquesta problemàtica laboral dels tècnics sanitaris els acabi esquitxant, quan en cap moment s’han negat a ajudar-se entre treballadors. Això sí, recorden a Egara que el conveni diu ben clar qui ha d’assumir la responsabilitat econòmica per escalfar aquestes dependències de titularitat municipal.

Així, aquests dies de temperatures rècord sota zero, els tècnics sanitaris que han estat de guàrdia de les 9 del matí a les 21 hores s’han gelat de fred. Fins al punt de què han decidit comprar-se la llenya per fer guàrdia amb una temperatura escaient i evitar agafar un constipat per culpa de l’empresa que ha de pagar aquests costos.

Comentarios
Multimedia Diari