Teresa Duch situa la seva nova novel·la a la Ruta del Cister

La Mimí torna a la càrrega intentant resoldre un secret que s’amaga des de fa segles entre els venerables murs del monestir de Vallbona de les Monges

13 junio 2017 11:36 | Actualizado a 04 julio 2017 14:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Mimí, intrèpida i jove protagonista de l’anterior novel·la de Teresa Duch, Les cadenes subtils, torna a la càrrega intentant resoldre un secret que s’amaga des de fa segles entre els venerables murs del monestir de Vallbona de les Monges. Aquest emblemàtic monestir cistercenc, un dels vèrtex de la Ruta del Cister, esdevé l’escenari principal d’El silenci de Vallbona (editorial Terra Ignota), la nova novel·la amb tints policíacs de l’escriptora vimbodinenca resident a Tarragona, Teresa Duch. 

L’autora presentarà el llibre el proper 22 de juny, a les 19.00 h, a la Casa de les Lletres de Tarragona (c. Major, 39), en un acte amb la participació de l’escriptor Xulio Ricardo Trigo i la col·laboració de les lectores Marta Viñas, Maite Martorell i Pepi Granell i el Cor de Gospel de les Dones de la Casa del Mar de Tarragona. 

La trama

Durant gairebé vuit segles el monestir de Vallbona de les Monges ha amagat un secret zelosament guardat per totes les abadesses que s’han anat succeint en el càrrec. El vot d’obediència que les va mantenir en silenci tot aquest temps és desbancat per la curiositat i el sentit de justícia de l’abadessa Sofia, a qui desvetllar el secret li costarà la vida. L’inspector Miró, de la Comissaria dels Mossos de Lleida, i la Mimí Vidal, estudiant en pràctiques de Criminologia, ensopegaran moltes vegades abans de sospitar de l’autèntic assassí, coprotagonista d’aquesta novel·la. A banda del monestir cistercenc de l’Urgell, El silenci de Vallbona també se situa en altres escenaris, com el monestir de Poblet, diferents municipis de la Conca de Barberà i les ciutats de Lleida, Tarragona, Reus i Barcelona.

Teresa Duch (Vimbodí i Poblet, 1956) ha guanyat diferents premis literaris i col·labora en diverses publicacions locals de Tarragona. Forma part del col·lectiu mots.en.cru, amb el qual ha dut a terme diversos projectes literaris des de 2010. Manté a la xarxa el bloc http://salsa-ficcio.blogspot.com.

Comentarios
Multimedia Diari