Teràpia aquàtica

El Reus Deportiu acull un programa de natació adaptada dirigit a infants i adults discapacitats de diferents centres del Baix Camp

19 mayo 2017 16:13 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Corria l’estiu de 1994 quan un grup de famílies va mostrar la seva inquietud perquè els fills, tots ells amb alguna discapacitat, poguessin aprendre a nedar i beneficiar-se de tots els beneficis que transmet l’aigua. D’aquí va sorgir el programa de natació adaptada que tots els dissabtes té lloc a les piscines del Reus Deportiu. Si en aquells incipients inicis van ser set els participants, enguany compta amb 42 alumnes de totes les edats i amb discapacitacions físiques, psíquiques i sensorials.

La coordinadora del programa, Sílvia Cabré, explica que el ventall d’alumnes procedent de tota la comarca del Baix Camp és molt ampli i els beneficis que s’obtenen també. I és que més enllà del fet d’aprendre a nedar o de fer esport, la natació adaptada és una gran eina d’integració social.

A més a més, la Sílvia també destaca que «la feina que faig és molt gratificant. M’agrada molt perquè em permet viure la vida d’una altra forma i entendre a les famílies». A més a més, el curs, que es desenvolupa tant durant el període escolar com a l’estiu, compta amb un nombrós equip tècnic que va des de llicenciats en educació física, fisioterapeutes i monitors especialitzats.


Una feina conjunta
Per la seva part, el regidor d’Esports, Jordi Cervera, manifesta: «El medi aquàtic és ideal per la millora de les condicions físiques dels participants, ja que actua amb una gran finalitat terapèutica. Estem molt satisfets d’aquest programa i valorem molt positivament tant l’entesa i cooperació que fa possible aquesta activitat com la valoració i reconeixement que rebem per part de les famílies».

En aquest sentit, el director de la societat Reus Esport i Lleure (Rellsa), Jordi Bros, manifesta que «per atendre la demanda de tots els participants, el programa es desenvolupa conjuntament des de la regidoria d’Esports, Reus esport i Lleure i el Consell Esportiu del Baix Camp junt amb la col·laboració del Reus Deportiu. També cal destacar l’aportació dels estaments públics i de les famílies dels alumnes».

n n n

Comentarios
Multimedia Diari