'Tinc més de 90 tortugues i les reconec totes'

Enric Pàmies, un reusenc especialista en tortugues

19 mayo 2017 16:36 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Pàmies fa més d´11 anys que es dedica al món d´aquests rèptils, el seu web passa del milió de visites i ara prepara un llibre sobre les tortugues russes

- Això de tenir tantes tortugues esdevé una afició cara?

- Depèn. En el meu cas no, perquè he anat adoptant tortugues que m’han anat donant i també m’han criat algunes tortugues meves. Com totes les aficions, hi ha diferents nivells. A vegades, pots controlar el que gastes. A més, el que la majoria de gent no s’espera, és que els exemplars es facin grans.

 

- L’afició als animals li ve des de petit... No té por de cap animal?

- Des de sempre, he estat al jardí de la casa dels meus pares jugant amb escarabats, caragols i tot el que trobava per allà. M’agrada ben bé la majoria. Em semblen curiosos. Als 13 anys, em van donar les meves dues primeres tortugues, perquè a l’escola es van fer massa grans i vaig esdevenir jo l’escollit. A partir d’aquí, vaig aprendre una mica de tortugues. És molt senzill i agraït. De fet, en tinc més de 90 tortugues i les reconec a totes. Les tinc repartides entre casa meva i dels meus pares. La darrera que vaig rebre va ser de l’any passat.

- I aquí és quan comença la seva gran aventura...

- A partir del 2004, Internet ja començava a tenir més moviment i vaig crear una pàgina web sobre tortugues que, amb el temps, va adquirir molts seguidors. A més, vaig veure que de llibres no n’hi havia molts, i menys en castellà. Per tant, vaig decidir omplir aquesta manca. La xarxa també donava l’oportunitat de poder parlar amb altres persones que tenien tortugues i dubtes. Els fòrums en aquella època també estaven en creixement. La intenció era fer una pàgina de consulta.

 

- Va arribar a dur a terme fitxes. Com les elaborava?

- En principi, només feia fitxes de les tortugues de les quals tenia fotografies, de les que tenia jo i de les fotos que m’enviaven companys del mateix àmbit. A través del que sabia, del que em passaven i del que havia llegit, vaig començar a aportar dades i coneixement. Aportava les característiques físiques, el manteniment i curiositats de l’experiència de conviure amb l’animal. Un tret que no trobes en cap llibre. Espècies tropicals que no poden hivernar i un llarg etcètera.

 

- I ha decidit implementar el seu rang d’especialitat...

- Amb una altra web, sí. Allà també parlo d’aus, mamífers i amfibis. Porta més d’un milió de visites i estic d’allò més content (www.unzooencasa.com). Pel que fa al nivell de llibres que he arribat a compilar, vaig passar dels 40 sobre tortugues a la meva biblioteca particular a desconèixer el número.

 

- Són rèptils que s’adapten fàcilment?

- Són resistents. Hi ha tortugues que no tenen cap problema amb els canvis de temperatura, i d’altres que són delicades pel que fa a l’alimentació i la humitat. Ara estic en procés d’elaborar un possible llibre sobre les tortugues russes, que són les terrestres més habituals per comprar. Me l’autoeditaré i el promocionaré a la xarxa. L’afició de les tortugues ha entrat en una mena de crisi, perquè, en haver-hi temps precaris, s’ha retallat en aficions. Ara, a més, estic en una dins una associació valenciana, on hi ha una secció catalana.

Comentarios
Multimedia Diari