Más de Reus

Torna a Reus la febre dels pintxos

La Ganxet Pintxo s´ha endinsat de ple en la seva dotzena edició. Hi participen 48 establiments en el format habitual i set més ofereixen menús de tapes, una de les novetats d´enguany

M.J.

Whatsapp
Un grup a la terrassa de la Taverna Xivarri, un dels locals que sol destacar per l´originalitat. Foto: Alba Mariné

Un grup a la terrassa de la Taverna Xivarri, un dels locals que sol destacar per l´originalitat. Foto: Alba Mariné

La Ganxet Pintxo ja és una tradició. Cada primavera i tardor, la ciutat bull amb aquesta ruta gastronòmica, que acumula a les seves espatlles dotze edicions i cinc anys i mig de trajectòria. Els mapes (se n'han editat 30.000) amb les diferents tapes es deixen veure novament pels carrers del centre, i la constant de grups de persones desfilant entre els diferents establiments torna a ser una imatge habitual aquests dies, tan al migdia com al vespre. La ruta s’allargarà fins el diumenge dia 9 d’abril.

Enguany participen en la cita 48 establiments en el seu format tradicional (pintxo més quinto Estrella Damm per 2,5 euros). Més els set que proposen menú de tapes. «Ens agrada anar fent la ruta a poc a poc. Fer dos tapes avui, un parell més demà... I provar les més originals», explica el Pep després de provar les primeres receptes. Prop seu, un grup de noies feia la seva particular ruta: «Hi ha llocs on mai fallem. Sabem els que sempre ens agraden i venim cada vegada. Després en provem algun de diferent que ens recomanin, però hi ha locals on ja som habituals», assegura l’Helena.

Els locals ja tenen la logística a punt per la bogeria que suposa la ruta de tapes. Alguns proposen receptes originals, i d’altres aposten més per la tradició. Totes elles, enguany, amb noms vinculats a la ciutat de Reus. Hi ha menys oferta que altres anys. El president de la Cambra de Comerç, Isaac Sanromà, ha remarcat especialment la seva aposta per la qualitat. Totes les propostes han estat validades pel cuiner Jaume Solé, xef executiu de PortAventura.

Temas

  • REUS

Lea También