Torna el Reus Teatre Musical

El Bravium Teatre, Les artistes Locals i The Marsmallow Girls tornen a aventurar-se en un projecte ambiciós i alternatiu, que combina les disciplines de la música, la dansa i el cabaret

19 mayo 2017 22:09 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Música, dansa i cabaret irrompran a l’agenda cultural reusenca dels dies 11, 12 i 13 de desembre. El festival Reus Teatre Musical arribarà a la 2a edició el segon cap de setmana de desembre i ho farà amb un ampli ventall de petits projectes musicals dedicats al públic familiar. L’acollida que va tenir el festival l’any passat ha estat el detonant perquè enguany el Bravium Teatre, Les artistes Locals i The Marsmallow Girls s’aventurin de nou en un projecte tan ambiciós i alternatiu com aquest. Una de les organitzadores del certamen i integrant de la companyia The Marsmallow Girls, Georgina Llauradó, explica que «la rebuda del públic va ser excel·lent tant a nivell d’organització com a nivell d’actuacions, i això ha estat la clau perquè aquest any encetem la segona edició».

Enguany, però, el certamen presenta algunes novetats respecte a l’edició de l’any passat. El dijous previ al cap de setmana, el Bravium Teatre encetarà la programació i oferirà una projecció de cinema musical clàssic mentre que, just després, el pub reusenc Pilée acollirà la festa de presentació del certamen. Acte que servirà de tret de sortida al recull d’actes del Reus Teatre Musical.

La reusenca Georgina Llauradó remarca la consolidació i l’enfortiment del projecte d’enguany, ja que, segons l’organitzadora, mentre que l’any passat «els grups van arriscar força al venir, aquest any ja són conscients del ressò del certamen». Un fet provocat per la incorporació de projectes musicals tant de Catalunya com d’arreu de l’Estat espanyol. La companyia gallega Tirita Productions, que va arribar a l’edició de l’any passat de la mà de la seva màxima exponent, Paku Granxa, és un exemple diàfan d’aquesta incorporació de companyies estatals.

«Estem totalment encantats amb l’acollida que va tenir el certamen a Reus. Aquest és un tipus de festival totalment necessari perquè les petites companyies tinguin l’oportunitat de mostrar els seus màxims actius al públic», assegura l’actriu Paku Granxa. A banda de destacar la importància i el caràcter essencial d’aquest tipus de festivals, la directora gallega explica que el Reus Teatre Musical li va donar l’oportunitat de consolidar i donar continuïtat al projecte que va oferir a la capital del Baix Camp: el Cabaret de la mujer pájaro. Una oportunitat que Patrícia Medina, una de les integrants de la Companyia Parpella –que també va formar part de la primera edició del projecte–, ratifica afirmant que l’espectacle que van presentar l’any passat, anomenat Acluca els ulls, es va mantenir a la cartellera i va assolir «un gran recorregut després de presentar-lo a la ciutat de Reus».

No obstant, ambdues formacions admeten la dificultat d’actuar a Reus aquest any –estan immersos en la creació d’un nou projecte– tot i que tant Medina com Granxa reconeixen el desig de tornar a formar part del certamen l’any vinent.

D’altra banda, totes les companyies fan referència a una màxima: la llarga tradició teatral del públic reusenc. «Em vaig quedar gratament sorpresa amb l’acollida que va tenir el certamen a Reus. La interacció amb el públic és brutal i el Bravium Teatre és un espai immillorable», afirma Granxa amb contundència. Una darrera sensació ratificada per Patricia Medina quan afirma que «sempre es especial actuar en un teatre amb tanta història com aquest», i corroborada per la reusenca Georgina Llauradó: «Actuar al Bravium Teatre va ser quelcom molt especial perquè he crescut professional i personalment en aquest espai».

Finalment, Llauradó no amaga la seva ambició i augura un futur de gran recorregut a un festival que «ha crescut però que vol créixer encara més durant els pròxims anys». El certamen, que mostra la voluntat d’esdevenir el punt de partida d’un circuit de petits projectes de teatre musical a nivell peninsular, ha obert recentment la convocatòria d’inscripció per a aquesta 2a edició. A més, la d’enguany manté els mateixos preus que l’any passat: 10 euros per l’entrada única i 25 euros per l’abonament al certamen.

Comentarios
Multimedia Diari