Torna la Ganxet Pintxo aquest dijous

La ruta de tapes de Reus s’allargarà fins al dia 18 de novembre. Enguany hi participen 44 establiments i 3 ofereixen menús de tapes

06 noviembre 2018 11:12 | Actualizado a 07 noviembre 2018 10:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Ganxet Pintxo arriba a la 15a edició i ho fa amb una salut de ferro. Ahir es va presentar la ruta de tapes d’aquesta tardor que compta amb la participació de 44 establiments de la ciutat, que tornaran a oferir les seves millors creacions gastronòmiques a 2,5 euros, acompanyades d’una beguda. Com ja és habitual en les darreres edicions, alguns restauradors prefereixen optar pel menú de tapes que, a 30 euros, permet fer un tast més ampli de l’oferta culinària de l’establiment en qüestió. 

Com cada tardor, els cuiners tendeixen a aprofitar els productes de temporada, i són molts els restaurants i bars que ofereixen tapes amb els bolets com a producte estrella. És el cas de l’As de Copes, que enguany presenta una crep de bolets de temporada amb una salsa de foie. El Gerard Cabré, el cuiner del local, explica que «hem volgut fer una crep perquè volem atraure tots els públics, des dels adults als més menuts de la casa». 

Enguany destaca que un de cada quatre establiments no ha participat mai a la Ganxet Pintxo. Segons el president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, això explica «la salut de ferro de la Ganxet Pintxo» i també «la voluntat dels organitzadors d’oferir sempre quelcom nou als ciutadans que fan la ruta».  D’altres restaurants, com el Xivarri, es reincorporen després d’algunes edicions absents. 

Col·laboració amb la ciutat

L’èxit de la Ganxet Pintxo també s’explica per l’estreta relació amb la resta d’esdeveniments que tenen lloc durant la ruta de tapes. Enguany, el primer cap de setmana, coincideix amb el Reus Teatre Musical, i el segon, amb el Memorimage. L’organització de la ruta ha decidit utilitzar la Ganxet Pintxo de plataforma de promoció per a ambdós festivals. De la mateixa manera, també es patrocina un concert del Festival Accents, concretament el del Pau Alabajos, que es farà el dissabte 17 de novembre a la Sala Santa Llúcia. 

La Ganxet Pintxo també manté una història d’amor amb el C.F. Reus Deportiu. Enguany, més enllà del cartell en honor a Reus Ciutat de la Música 2018, protagonitzat per dues violoncel·listes  de la ciutat, la ruta compta amb una imatge alternativa amb els dos porters del club roig-i-negre.  La ruta també col·labora amb el Banc de Sant i Teixits a l’Hospital Sant Joan i amb la festa de l’Oli Nou de la DOP Siurana. 

Comentarios
Multimedia Diari