Tots els actes de la Festa Major de Sant Pere

Consulta el programa de les festes de Sant Pere que es celebren del 24 al 30 de juny

21 junio 2017 14:58 | Actualizado a 20 julio 2017 08:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Dissabte, 24 de juny
EL PREGÓ

11.30 h, RUTA REUS, BRESSOL DEL VERMUT, vermut cultural. Més informació al final del programa.

12.00 h, a l’INSTITUT PERE MATA, vermut cultural / visita teatralitzada, concert i vermut. Més informació al final del programa.

De 12.00 a 17.00 h, al CARRER DEL FOSSAR VELL, vermut amb la música en directe de The Feos Experience, banda de dixie de la zona del Baix Camp. Si us animeu, també us podeu quedar a dinar. Preu: 2 €. Organitza: Entre Molles.

16.30 h, al REUS DEPORTIU, torneig de Ràpides Reus Deportiu - Festa Major de Sant Pere. Torneig de partides ràpides d’escacs. Organitza: Secció d’Escacs del Reus Deportiu.

18.30 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, espectacle de titelles amb La veritable història dels tres porquets, a càrrec de la Cia. Xip Xap. Descobrirem que el porquet més petit era una porqueta, que volia viatjar en moto i ser arquitecta! Un espectacle on aprendrem paraules en una llengua nova, cantarem cançons i potser, fins i tot, les ballarem. Per cert, com es diu en anglès: “Bufaré, bufaré i la casa et volaré!”? 

18.30 h, des de la CASA RULL, sortida de la cercavila del Canó de les Festes. Música i canonades que anuncien la festa! 

18.30 h, a la PLAÇA DE PRIM, actuació de l’Esbart Santa Llúcia, que ens oferirà una exhibició de dansa tradicional catalana. 

19.00 h, pels CARRERS DEL CENTRE de la ciutat, cercavila del Bou de Reus amb motiu de la Diada dels Països Catalans.

19.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, ballades dels Gegants i la Mulassa com a inici de la festa de la ciutat, amb l’acompanyament musical de Metralla.

9.30 h, a l’AJUNTAMENT, obertura de portes del Saló de Plens per assistir al pregó acompanyada musicalment pels Ministrers de Reus.

20.00 h, al SALÓ DE PLENS DE L’AJUNTAMENT, Pregó de la Festa Major, a càrrec de Montse Llussà i Masdéu, comunicadora reusenca. En finalitzar, lliurament del Tro de Festa 2017. Durant el pregó es repartirà la postal de la Festa Major, número 38, protagonitzada en aquesta ocasió per la Tronada.
Quan acabi el pregó, la pregonera farà la crida a la festa des del balcó de l’Ajuntament, amb l’acompanyament musical dels Ministrers de Reus. Llavors s’encendrà la primera TRONADA. Seguidament, des del campanar, Toc General de Festa que anuncia l’inici de la Festa Major.

En finalitzar la Tronada, la pregonera iniciarà la Cercavila del Masclet amb el primer tast, des de la PLAÇA DEL MERCADAL. Novament, la cercavila agafa el caire de seguici amb la participació de diversos elements festius i diferents acompanyaments musicals, com Xim Xim Mig Grau i els Bandsonats. El Masclet no es repartirà gratuïtament, sinó que es podrà comprar als establiments durant tots els dies de la festa. 

21.00 h, al PARC DE LA FESTA, Barraques de Festa Major. Amb Segonamà, Xeic!, Auxili i Crim. Podeu consultar les activitats a www.barraquesreus.cat.

21.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, tradicional concert de Festa Major de l’Orfeó Reusenc, que ens oferirà un repertori de diferents estils i autors. 

22.00 h, a LA PALMA, XIX Trobada d’Havaneres, amb l’actuació dels grups de la ciutat Balandra i Sons de Mar. Degustació de rom cremat per a tothom. 

 

Diumenge, 25 de juny

De 10.00 a 14.00 h, al GAUDÍ CENTRE, jornada de portes obertes per a tots els ciutadans, amb motiu de l’aniversari del naixement d’Antoni Gaudí i del desè aniversari del Gaudí Centre.  

D’11.00 a 13.00 h, al PARC DEL FERROCARRIL, viatges amb trenet de cinc  polzades per a xiquets i grans. Preu: 1,50 €. Organitza: Associació d’Amics del Ferrocarril de Reus.

12.00 h, a l’INSTITUT PERE MATA, vermut cultural / visita teatralitzada, concert i vermut. Més informació al final del programa.

De 12.00 a 16.00 h, a la PLAÇA DE DAVID CONSTANTÍ, vermut musical amb el grup de rock, funk i soul Sardina’s Golden Rule, amb el sorteig d’entrades per a la Boat Party per col·laborar amb Proactiva Open Arms. Organitza: Blondie Bar.

13.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, concert vermut amb Tamborino So Obstinat, una atrevida proposta que manté l’essència del flabiol i tamborí amb la potència afegida del filtre electrònic. Però el seu projecte va més enllà... i ni ells mateixos saben fins on arribaran... Col·labora: Vermuts Miró i Patates Laurie.

18.30 h, des de la CASA RULL, sortida de la cercavila del Canó de les Festes. Música i canonades que anuncien la festa!

18.30 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, màgia amb el mag Albert. Albert Illusionist és el seu darrer espectacle de màgia musical amb grans Il·lusions per a tots el públics. El seu ritme dinàmic i elegant amb una posada en escena molt visual us deixaran bocabadats, on el ritme, el dinamisme en la presentació de jocs de màgia escènica i de grans il·lusions, executats sempre amb una exquisida elegància i certes llicències de comicitat, us sorprendrà! 

19.00 h, a la SALA SANTA LLÚCIA, teatre amb TOC TOC, a càrrec de la companyia de teatre Peres i Ous. Set personatges amb trastorn obsessiu compulsiu (TOC) coincideixen a la consulta d’una eminència en psiquiatria amb l’objectiu de resoldre els seus problemes... Preu: socis 6 €, general 8 €. 

19.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, Correbars del Bou, amb  el Ball de Gitanes de la Selva del Camp, els Nanos de Reus i la Vaca Canaleta d’Almoster, amb l’acompanyament musical de Bandsonats, que anirà per la plaça del Mercadal, carrer de les Galanes, plaça de Catalunya, carrer de Vallroquetes, plaça de la Farinera, carrer d’en Vilar (antic carrer del Bou), carrer de Rosich i carrer de Martí Napolità. 

19.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, concert a càrrec de l’Orquestra La Principal de la Bisbal, que ens oferirà un ampli ventall de peces clàssiques i un gran espectacle. 

20.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, concert a càrrec del Cor Mestral. Música variada, de diferents estils i èpoques.

21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, Varietées de Sant Pericu. Bravium Teatre ens ofereix i coordina un espectacle amb diferents exhibicions de música, dansa, teatre, màgia, humor, etc., que es barregen en actuacions sorprenents i esbojarrades. Amb la col·laboració de Denominació d’Origen Protegida Siurana. 

21.00 h, a la PLAÇA DE LA FARINERA, final del Correbars amb la Festa de les Banyes, amb el DJ San Vinilo, que ens oferirà funky, soul i molt de ritme.

22.30 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, ball de gala amb l’Orquestra La Principal de la Bisbal. 


Dilluns, 26 de juny
ELS CÓSSOS

11.00 h, al GAUDÍ CENTRE, Itinerari de descoberta del Gaudí Centre. Visita pensada perquè cada família faci la seva pròpia visita d’una manera diferent, amena i participativa. La visita acaba amb un taller. Preu: 4 €. Places limitades. Cal reserva prèvia a www.reuspromocio.cat i al 977 010 670.

13.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, concert vermut amb Landry i l’Orquestra Gitana. La rumba catalana clàssica, en català i amb músics que han format part de les bandes de Peret i Gato Pérez; aquesta és la millor manera de definir el genuí grup gitano de rumba catalana. Rumba original liderada pel paio Landry, conegut pel projecte infantil Landry el Rumbero, que ens porta una mostra honesta i participativa del ritme gitano de Catalunya. Col·labora: Vermuts Miró i Patates Laurie.

18.00 h, a la SALA D’ACTES DEL CENTRE DE LECTURA, presentació del llibre La sombra de un desastre, de Luis Bolivar Troya, a càrrec d’Andreu Lascorz, president de l’ARCCI. Editorial CHiado.

De 18.00 a 20.30 h, a la PLAÇA DE SANT PERE, Aixeca el teu gegant. La Colla Gegantera us ofereix la possibilitat de posar-vos sota un gegant i aixecar-lo. Donatiu d’1 €, que es destinarà a l’AMPA Escola Nostra Senyora del Mar. Organitza: Colla Gegantera.

De 18.00 a 20.30 h, a la PLAÇA DE SANT PERE, Dóna el teu xumet a la Mulassa! Si ja ets gran i vols deixar el teu xumet en bones mans, aprofita-ho i dóna’l a la Mulassa. Organitza: Colla Gegantera.

18.30 h, des de la CASA RULL, sortida de la cercavila del Canó de les Festes. Música i canonades que anuncien la festa!

18.30 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, animació infantil amb la Tresca i la Verdesca i l’espectacle musical Zum. Tres virtuoses abelles ens faran cantar i ballar de valent amb la seva música en directe!

19.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, els Cóssos, sisè torneig de jocs tradicionals entre equips dels elements festius de la ciutat. Els jocs que formaran part de la competició són les bitlles, les curses de sacs, les carreres de cintes i el pal ensabonat. D’aquesta manera, Reus recupera i crea les curses o cóssos, un dels actes més característics que havia tingut la Festa Major de Sant Pere durant el segle XIX.

19.30 h, a la SALA D’ACTES EMILI ARGILAGA DEL CENTRE DE LECTURA, presentació del llibre Per a defensar la democràcia... Referèndum!!!, de Pau Miserachs. Organitza: Secció de Ciències Socials, Polítiques i Econòmiques. Editorial Llibres de l’Índex. 

20.00 h, al CENTRE DE LECTURA, concert Jazz i standards amb el Cor Cal·líope i el Trio Donetz.

21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, Varietées de Sant Pericu. Bravium Teatre ens ofereix i coordina un espectacle amb diferents exhibicions de música, dansa, teatre, màgia, humor, etc., que es barregen en actuacions sorprenents i esbojarrades. Amb la col·laboració de DOP Siurana. 

22.30 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, humor, màgia, ball i música a La Revista. Enguany, amb l’espectacle La catalana,  presentat i dinamitzat per la show woman Maite Carreras, amb l’humor de Joan Pera, la màgia del Mag Fèlix i el Ballet Glamour, que ens transportaran a un viatge pels millors musicals. Dues hores d’espectacle per a totes les edats amb artistes de casa nostra. 

22.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, ball de gralles a càrrec de Ganxets, Grallers del Baix Camp com a preàmbul de La Nit de Fer l’Índiu. 

23.30 h, des de l’AJUNTAMENT, inici de la cercavila de La Nit de Fer l’Índiu. L’Àliga i els gegants Indis pujaran en cercavila fins al Campanaret per recollir l’element convidat d’aquest any, el Ball de Gitanes, pel seu 35è aniversari. Passarà pel carrer de Llovera, plaça de Prim, carrer de Monterols, plaça del Mercadal i Ajuntament. 

A continuació, a la PLAÇA DEL MERCADAL, per acabar la Nit de Fer l’Índiu, ball de gralles a càrrec de Canya d’Or. Organitza: Colla Gegantera i CRAC.


Dimarts, 27 de juny
LA FESTA MAJOR PETITA

De 10.30 a 13.30 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, Xics del Xurrac. A Tombs Creatius tenim colla castellera pròpia: Xics del Xurrac, la primera colla castellera que neix en una fusteria! Necessitem públic, com tu, per fer pinya amb ganes de jugar i ser protagonistes a l’hora de donar ànima als nostres “xics”, compartint els valors castellers… Valor, seny, equilibri, força… La nostra colla castellera és de fusta! On convidem tothom a jugar i ser per un dia un “xurrac” dels nostres. T’animes a jugar a castellers? Ens veiem a la plaça!

11.00 h, al GAUDÍ CENTRE, Itinerari de descoberta del Gaudí Centre. Visita pensada perquè cada família faci la seva pròpia visita d’una manera diferent, amena i participativa. La visita acaba amb un taller. Preu: 4 €. Places limitades. Cal reserva prèvia a www.reuspromocio.cat i al 977 010 670.

13.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, concert vermut amb 2princesesbarbudes. Podríem dir que una princesa canta i que un barbut hi posa els micròfons. I també podríem dir que una barbuda dibuixa i un príncep toca els acords. Un barbut que és princesa i una princesa que és barbuda, això sí que és veritat. Entre guitarres roses, maraques-granota i trompetes plasticoses, hi trobareu Marc Marcé i Helena Casas fent música pop per a tota la família amb instruments de joguina. Col·labora: Vermuts Miró i Patates Laurie.

De 17.00 a 20.00 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, Xics del Xurrac. A Tombs Creatius tenim colla castellera pròpia: Xics del Xurrac, la primera colla castellera que neix en una fusteria! Necessitem públic, com tu, per fer pinya amb ganes de jugar i ser protagonistes a l’hora de donar ànima als nostres “xics”, compartint els valors castellers… Valor, seny, equilibri, força… La nostra colla castellera és de fusta! On convidem tothom a jugar i ser per un dia un “xurrac” dels nostres. T’animes a jugar a castellers? Ens veiem a la plaça!

18.00 h, des del CAMPANAR, Toc de la Festa Major Petita per anunciar la sortida del Seguici Petit, a càrrec dels Ràngers i Noies Guia dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat. 

Al mateix temps, des de l’AJUNTAMENT, inici de la cercavila del Seguici Petit, amb la participació del Ball de Diables Infantil, el Drac petit, la Cucafera, el Basilisc petit, els Nanos petits, la Mulassa petita, els Vitxets, Moros i Indis petits, el Ball de Marcos Vicente, el Ball de Pastorets petit, el Ball de Cercolets petit, el Ball de Bastonets de l’Esbart Santa Llúcia, el Ball de Prims petit, el Ball de Valencians petit, el Ball de Mossèn Joan de Vic petit, el Ball de Gitanes petit, l’Escola de Bastons de l’Orfeó Reusenc, la Canalla dels Xiquets de Reus, l’Àliga petita i la Banda de Música del Pare Manyanet. El recorregu del Seguici Petit de Reus serà: plaça del Mercadal, carrer Major, plaça de Sant Pere, carrer de les Peixateries Velles, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer de Monterols i plaça del Mercadal.

18.30 h, a la SALA ANNEXA DE LA BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, Club de lectura italiana: No está solo, de Sandrome Dazieri.

18.30 h, al balcó de la CASA RULL, penjada de la bandera de l’arc de Sant Martí amb motiu del Dia Internacional de l’Alliberament Homosexual. A continuació, al JARDÍ DE LA CASA RULL, lectura del manifest. L’acte, que es fa cada 27 de juny a Reus, està organitzat per H2O Col·lectiu, LGTB del Camp de Tarragona.

9.00 h, a la PLAÇA DE PRIM, ballada de sardanes de Festa Major amb la Cobla Reus Jove. Organitza: Colla Sardanista Rosa de Reus.

19.00 h, pels CARRERS DEL CENTRE, cercavila del Ball parlat satíric de Dames i Vells. Faran el ball parlat complet a les 19.00 h a la plaça Sant Miquel, a les

19.45 h al CARRER DE MARTÍ NAPOLITÀ, a les 21.00 h carrer del Vidre i a les 21.45 h al Jardí de la Casa Rull, a les Varietées de Sant Pericu. 

19.30 h, a la SALA D’ACTES DEL CENTRE DE LECTURA, presentació del llibre La caixa negra, de Marc Pons.

A les 20.15 h, a la PLAÇA DE LA FARINERA, actuació del ball parlat complet del Ball de Marcos Vicente, presentat pel Ball de Dames i Vells.

21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, Varietées de Sant Pericu. Bravium Teatre ens ofereix i coordina un espectacle amb diferents exhibicions de música, dansa, teatre, màgia, humor, etc., que es barregen en actuacions sorprenents i esbojarrades. Amb la col·laboració de DOP Siurana. 
 
21.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, exhibició de dansa a càrrec de les escoles que formen la Coordinadora de Dansa de Reus: Artis-Fraga, Centre de Lectura i Núria Díez. 

21.00 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, sopar popular de bou i arròs, el plat tradicional de la Festa Major, i ball de revetlla a càrrec de l’Orfeó Reusenc amb els grans hits de la música de sempre i d’ara: soul, gòspel, pop, rock, merengue... Una banda de músics i l’Orfeó junts per fer festa i no parar de ballar. Un recull de ritmes que serà impossible resistir-se a moure l’esquelet. Organitza: el Bou de Reus, amb la col·laboració d’Arròs Montsià, Casa Borrull, Cal Pere Fruites i Verdures, Forn Cabré i De Müller.

23.30 h, al FOSSAR VELL, als peus del campanar, quart descens celestial d’un fill il·lustre de la ciutat per començar El Tomet de Sant Ganxet. Una cercavila plena de sorpreses que acabarà amb un gran concert de festa major! No t’oblidis el mocador! Pi, pi, pi, pi! Tarirí... taritotero... Organitza: Tronats de Reus.

 

Dimecres, 28 de juny
LA VIGÍLIA/LES COMPLETES

9.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa, a càrrec dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia.

9.00 h, des de l’AJUNTAMENT, sortida de la cercavila dels Gegants, la Mulassa, els Nanos i l’Àliga per recórrer els carrers i places de la ciutat. 

11.00 h, al GAUDÍ CENTRE, Itinerari de descoberta del Gaudí Centre. Visita pensada perquè cada família faci la seva pròpia visita d’una manera diferent, amena i participativa. La visita acaba amb un taller. Preu: 4 €. Places limitades. Cal reserva prèvia a www.reuspromocio.cat i al 977 010 670.

12.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa, que ens anuncia la vigília de la festivitat.

13.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, concert vermut amb la Banda de la Festa Major. Versions de les peces musicals del nostre seguici portades a l’escenari amb una orquestra de músics locals i una posada en escena original i desenfadada. Col·labora: Vermuts Miró i Patates Laurie. 

17.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa. 

17.00 h, des de l’AJUNTAMENT, cercavila dels Gegants, els Nanos i l’Àliga.

18.00 h, pels CARRERS DEL NUCLI ANTIC, cercavila del Lleó. 

18.15 h, pels CARRERS DEL CENTRE, cercavila del Ball parlat satíric de Dames i Vells. Faran el ball parlat complet a les 18.30 h a la plaça de David Constantí, a les 19.00 h a la plaça de Sant Miquel i a les 19.30 h al carrer del Vidre.

18.30 h, pels CARRERS DEL CENTRE, cercavila i parlaments del Ball de Pastorets i del Ball de Gitanes. A les 18.30 h a la plaça de la Farinera, a les 19.00 h a les Peixateries Velles i a les 19.30 h a la plaça del Castell.

20.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, el Seguici Festiu de la ciutat amb el Ball de Diables, el Ball de Pere Joan Barceló, la Víbria, el Drac, el Basilisc, el Lleó, els Nanos, la Mulassa, els Gegants, el Carrasclet, el Ball de Pastorets, el Ball de Galeres, el Ball de Cavallets, el Ball de Cercolets, el Ball de Prims, el Ball de Valencians, el Ball de Bastons de l’Esbart Santa Llúcia, el Ball de Mossèn Joan de Vic, el Ball de Gitanes, el Cos de Bastoners de l’Orfeó Reusenc, els Xiquets de Reus i l’Àliga, ens oferiran els seus balls, danses i castells. 

20.15 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL, inici de l’anada a Completes del Seguici Festiu. Simultàniament, des del CAMPANAR, Toc General de Festa. 

20.45 h, a la PORTA DE L’AJUNTAMENT, ball solemne curt de l’Àliga com a salutació a les autoritats.

21.00 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL, anada a Completes de la Corporació Municipal amb el convidat d’honor de la Festa Major, l’alcalde de Falset (el Priorat), Sr. Jaume Domènech i Jordà. També hi són convidats els alcaldes i el president del Consell Comarcal del Baix Camp, precedits per la Bandera de la Ciutat, els macers i els guardadors de la Tronada, amb l’acompanyament musical de la Banda Simfònica de Reus. 

21.15 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, Solemne Ofici de Completes. Obertura de l’arca de l’altar major, on es guarda durant tot l’any el bust reliquiari de la imatge de Sant Pere, amb tres panys. Les claus que obren l’urna, les guarden el prior, l’alcalde i, antigament, el síndic de la Comunitat de Preveres. Durant la celebració es podran escoltar els “Goigs de Sant Pere”, amb l’acompanyament musical de l’orgue de la prioral. 

Tot seguit, Toc General de Festa, tornada del seguici i tradicional pilar caminant de la colla castellera dels Xiquets de Reus, des de la prioral fins a la porta de l’Ajuntament. La festa continuarà amb les ballades dels Gegants i del bestiari.Quan finalitzin les ballades, l’alcalde, des del balcó de l’Ajuntament, mostrarà un mocador blanc per indicar l’encesa de la TRONADA.  A continuació, tindrà lloc un castell de focs plantat al mig de la plaça del Mercadal de Reus, que recupera la forma dels espectacles pirotècnics del passat, més artesanals i de proximitat, amb jardineres als fanals, rodes, focs fixos i giratoris, i altres artificis.
Un singular espectacle que, des de fa uns anys, també té acompanyament musical en viu per retrobar un costum antic propi de les festes i solemnitats més importants. 

Un cop acabada l’anada a Completes, sopar popular, ofert conjuntament pels Xiquets de Reus i el Casal Despertaferro

24.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, gran revetlla de Sant Pere amb l’Orquestra Centauro. Gran qualitat musical i tècnica, amb una posada en escena espectacular. Una proposta musical de gran qualitat, rica en estils i variada de repertori. 

24.00 h, a la PLAÇA D’ANTON BORRELL, revetlla jove amb All i Oli i De noche. Un espectacle ple de música, festa i molt de ritme. Música per no parar de ballar.

24.00 h, a LA PALMA, 26a Nit de Marxa. 

24.00 h, al PASSEIG DE MATA, revetlla Gresca! Open Air Especial Sant Pere’17. Vine i gaudeix de la millor música i ambient a l’aire lliure. L’acte està organitzat per La Fábrica i Bella Itàlia.

24.00 h, al PARC DEL CARRER DE SANT JOAQUIM,  continua la festa i la música per a tothom amb la revetlla amb l’Electrovermut de Reus. 

 

Dijous, 29 de juny
SANT PERE

7.00 h, pel NUCLI ANTIC, tradicionals matinades, a càrrec dels diferents grups de grallers de la ciutat, i matinades tronades, a càrrec de membres i tabalers del Ball de Diables. 

7.00 h, matinades del Ball de Pere Joan Barceló amb les matinades galejades.

8.00 h, pel NUCLI ANTIC, matinades amb la Banda Verge de Misericòrdia.

8.00 h, a DIFERENTS ESTABLIMENTS, esmorzars de forquilla. Enguany, després de la revetlla i per encarar el dia de Sant Pere amb força, podreu anar a esmorzar als següents establiments, entre d’altres: Bar 3 d 9, L’Absis, Bar Americà, Bar Cafeteria Els Pagesos, Bar Bon Mar, Mesón del Roser, Casa Coder i Restaurant 158.

9.00 h, des de l’AJUNTAMENT, 29 avisos pirotècnics per despertar Reus.

9.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa i des de l’AJUNTAMENT sortida dels Gegants per recórrer els carrers i les places de la ciutat.

De 9.30 a 14.00 h, la PRIORAL DE SANT PERE restarà oberta per a la veneració, devoció i pregària del bust reliquiari de Sant Pere, llevat de les hores de culte. 

A les 10.00 i a les 12.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, celebració de la missa. 

De 10.00 a 12.30 h, al CAMPANAR, visites al campanar a càrrec dels Campaners. Entrada per estricte ordre de cua. Preu: 1 €/persona. El pagament s’ha de fer en efectiu a l’entrada del campanar. Es prega entregar l’import exacte.

10.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, actuació de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia.

11.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, TRONADA i actuació de lluïment dels grups festius de la ciutat. Prèviament a l’actuació de lluïment del seguici, podrem gaudir del Bou enflocat, una antiga tradició de Reus i de diversos punts d’Europa que consisteix en guarnir un bou amb flors i cintes en motiu d’una festa assenyalada. Enguany la decoració de flors naturals anirà a càrrec de  Punt Verd.

13.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, quan finalitzi el seguici, exhibició castellera a càrrec dels Xiquets de Reus. Els de la camisa avellana volen fer, un any més, la seva millor actuació en solitari i portaran a plaça el tradicional pilar al balcó. L’ajuda de tota la ciutat serà benvinguda per fer realitat els castells de la colla.

17.30 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa i anada a l’Ofici de les autoritats municipals en corporació, acompanyades dels grups festius de la ciutat.

18.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, solemne missa concelebrada, presidida per l’arquebisbe Jaume Pujol Balcells, assistit per la Comunitat de Preveres de la ciutat, amb l’acompanyament musical de l’Orfeó Reusenc, la coral l’Encís i l’orgue de la prioral. Quan la imatge de Sant Pere surti per la porta de la prioral, l’Àliga farà el seu ball solemne curt. 

18.45 h, des del FOSSAR VELL, arrencada del seguici dels grups festius de la ciutat.

19.30 h, pels CARRERS DEL CENTRE, inici de la PROFESSÓ SOLEMNE, amb la creu i els cirials, la capella de cantors, el bust reliquiari de Sant Pere, els Ministrers de la Ciutat, la Bandera de Reus, els macers, les autoritats, la Guàrdia Urbana de gran gala i, tancant la professó, la Banda Simfònica de Reus. Quan el reliquiari de Sant Pere iniciï la baixada del Fossar Vell, repic de les campanes amb el Toc General de Festa i avisos pirotècnics. Quan la imatge de Sant Pere arribi a la plaça del Mercadal, espectacular ballada de tots els grups festius. Quan la imatge se situï al davant de l’Ajuntament, esclatarà la darrera TRONADA de la Festa Major.

A continuació, la imatge de Sant Pere es dirigirà cap a la prioral i, quan arribi a la porta, gran esclat de festa i tronada aèria. Un cop la imatge torni a l’urna de l’altar major de la prioral, es procedirà a guardar-la amb les tres claus que custodien l’alcalde, el prior i, antigament, el síndic de la Comunitat de Preveres, fins a l’any vinent. 

En acabar, tornada festiva a la PLAÇA DEL MERCADAL. Últimes ballades, encesa de la Víbria i el Drac, carretillada de Sant Pere a càrrec del Ball de Diables i mostra piromusical, que posarà punt i final a la festa de Sant Pere d’enguany., amb un espectacle de llums i colors.

 

Divendres, 30 de juny

0.00 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, La Birració del Pecat. Sopar popular i activitat musical amb diversos DJ per recollir fons per a la realització del Griu, la nova bèstia de foc. Organitza: Associació Cultural Els Fogonaires de Reus i la festa comptarà amb l’actuació d’Ariel Santamaria i Pirata el del Gorro, a més de sessió de Dj. L’acte també comptarà amb la presència dels Gegants de Castellvell i  la Banda de Cornetes i Tambors ‘Rosa de Reus’. Per quatre euros, els participants podrandegustar pa amb tomàquet i pernil i dues cervesses.

20.30 h, a la SALA SANTA LLÚCIA, projecció d’El halcón maltés, dins del cicle del Cineclub.

21.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, mostra de hip-hop al carrer a càrrec dels grups d’aquesta especialitat de les diferents escoles de dansa que formen la Coordinadora de Dansa de Reus.

21.00 h, al PAVELLÓ DELS DISTINGITS DE L’INSTITUT PERE MATA, Una nit de musical, amb Àngels Gonyalons, dins el Festival de les Arts de Reus. Espectacle de pagament.

21.00 h, al TEATRE BARTRINA, taller de teatre Peces, a partir de textos de la Companyia T de Teatre. Adaptació a partir de fragments de Criatures, Delicades i Petits contes misògins. Escola de Teatre, alumnes de tercer d’Interpretació i quart curs d’Especialització.

21.30 h, al CENTRE D’ART CAL MASSÓ,  concert de música clàssica  a càrrec del Cor Dacapo, amb un repertori per a cor a capella format per autors escandinaus i que han rebut influència de la tradició musical europea del segle XIX. 

Comentarios
Multimedia Diari