Tràiler amb les primeres imatges del documental ‘El Cel de Prades’

Surt a la llum un petit tast d'aquest projecte que es va gravar amb la vila de Prades a les fosques

18 febrero 2019 08:08 | Actualizado a 18 febrero 2019 10:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Ajuntament de Prades i Astroprades han publicat a les xarxes el tràiler del documental ‘El Cel de Prades’. El documental dirigit per l’astrofotògraf tarragoní Carlos Uriarte ha estat impulsat pel Parc Astronòmic Muntanyes de Prades (PAMP), AstroPrades i l’Ajuntament de Prades. L’objectiu del projecte vol posar en valor la qualitat del cel de les Muntanyes de Prades i el Montsant. Ben aviat el documental final veurà la llum i serà exhibit al Centre d'Interpretació de les Muntanyes de Prades.

Per a realitzar el documental, la matinada del passat divendres 8 de febrer, l'Ajuntament de Prades va apagar els llums del municipi durant dues hores. Es van poder capturar imatges a diferents indrets del poble i voltants amb la tècnica de càmera ràpida (en anglès timelapse).

L’apagada va deixar a la vista un dels cels estrellats més impressionants que es recorden afavorit per l’anticicló i absència de lluna a més de la poca contaminació lumínica. La foscor va assolir màxims històrics mai registrats abans amb valors de 21,20 mag/arcsec2 al bell mig de la Plaça Major. Uns valors excepcionals donada la proximitat a les tres capitals: Tarragona, Lleida i Barcelona.

El dissabte 4 de maig està previst organitzar una nova apagada de llums amb la jornada “Prades apaga els llums i encén els estels” amb activitats d'astronomia gratuïtes per a tots els públics. Aquesta jornada donarà el tret de sortida al II Concurs de Fotografia Nocturna Muntanyes de Prades i Montsant que enguany comparteix edició amb el IV Concurs de fotografia del Parc Natural del Montsant.

Comentarios
Multimedia Diari