Ubicaran lectors de matrícula als accessos de Castellvell

L’objectiu és millorar la seguretat de tot el municipi amb la instal·lació de vuit càmeres d’aquest tipus. Des de les urbanitzacions es reclamava una solució per posar fre als robatoris

11 febrero 2021 06:40 | Actualizado a 15 febrero 2021 09:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Castellvell del Camp vol millorar la seguretat del municipi, tant del nucli com de les vuit urbanitzacions, i ho farà amb la instal·lació de vuit lectors de matrícula que estaran ubicats als accessos dels nuclis i gestionats pel cos dels Mossos d’Esquadra. La infraestructura, a nivell de cablejat, ja està preparada i ara faltarà la instal·lació de les càmeres i la seva posada en funcionament, que es preveu cara la primavera vinent.

Segons detalla l’alcalde de Castellvell, Josep Manel Sabaté, aquesta és la solució a la qual s’ha arribat després de plantejar, inicialment, la instal·lació de càmeres de videovigilància, «però no les podíem gestionar perquè necessitàvem que el municipi comptés amb policia local, cosa que no tenim.

Va ser en aquell moment que se’ns va plantejar l’opció dels lectors de matrícula i és el que hem tirat endavant de la mà de Mossos d’Esquadra».

Concretament seran sis lectors unidireccionals i dos de bidireccionals que estaran instal·lats a tots els accessos, «donant cobertura a tot el municipi», destaca Sabaté. El cost d’aquest desplegament ascendeix a 95.000 euros, «una quantitat elevada, finançada totalment amb fons municipal, però que val la pena perquè és per la seguretat del poble. Ho hem fet tot sota la recomanació dels Mossos», afegeix. Segons detalla el batlle, amb aquest sistema, en el moment que es produeixi un robatori, el cos policial podrà revisar les imatges i detectar els vehicles que han entrat i sortit del municipi i identificar-los amb la matrícula. A més, en el cas que un vehicle robat passi per davant d’aquests lectors, automàticament saltarà una alerta a la centraleta de la policia autonòmica, cosa que permetrà actuar ràpidament.

Robatoris en urbanitzacions

Aquest desplegament arribarà després que veïns, sobretot de les urbanitzacions que formen part de Castellvell, hagin alertat de continus robatoris, per la qual cosa demanaven més seguretat. La setmana passada, per exemple, van entrar a robar en diverses cases de la urbanització la Flor del Camp. Fonts consultades dels Mossos d’Esquadra expliquen que els consta dos robatoris la nit del 3 al 4 de febrer. Arran d’aquests fets, els veïns de la zona es mostraven preocupats i reclamaven, un cop més, solucions a l’Ajuntament. «Demanem que hi hagi algun guàrdia de seguretat o que instal·lin càmeres», explicava justament la setmana passada un veí de la Flor del Camp al Diari. A més, recordava que aquest passat estiu el consistori havia contractat el servei d’un vigilant arrel d’alguns episodis d’incivisme a l’ermita de Santa Anna.

En aquest sentit, l’alcalde Josep Manel Sabaté explica que el servei de vigilància que es va contractar durant un temps a Santa Anna va ser a tall de prova, «i és un servei molt car, que no surt a compte. Seria insostenible tenir un vigilant per cada punt del municipi», explica. És per aquest motiu que es va optar per la fórmula de les càmeres de seguretat. La previsió era col·locar-ne un total de 16 per tot el municipi amb un pressupost de 25.000 euros. Davant la impossibilitat de poder-ho fer per no disposar de policia local, finalment s’ha optat per incrementar el pressupost i apostar pels lectors de matrícula. Un sistema que ha d’ajudar a millorar la seguretat de tot Castellvell.

Comentarios
Multimedia Diari