Un aeroport amb perfil propi

L’Aeroport de Reus té  mercats poc explotats

10 octubre 2020 21:00 | Actualizado a 11 octubre 2020 10:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Són mals moments per al sector aeroportuari a tot el món. Però les situacions de transició s’han d’aprofitar per reflexionar i prendre decisions estratègiques per estar preparat per quan el vent de cua torni a bufar. En el cas de l’Aeroport de Reus, tot passa per tenir una estratègia pròpia, identificant les oportunitats que ens han de permetre anar una mica més enllà del turisme, una activitat que genera volums molt importants i per la qual s’ha de seguir apostant, però que ens condemna a l’estacionalitat.

L’Aeroport de Reus té mercats poc explotats en sectors econòmics de les nostres comarques, que són capaços de generar fluxos de mobilitat aèria que fins ara s’han vehiculat gairebé exclusivament des de l’Aeroport del Prat. També hem d’atreure els tràfics que no es poden cobrir des de Barcelona i els nínxols de mercat de zones properes com el Garraf, el Penedès, les comarques lleidatanes i altres zones interiors que podrien generar passatgers si l’oferta respon a les seves necessitats.

És clau fer realitat l’Estació Intermodal Central que faciliti la connexió de l’Aeroport de Reus en un temps competitiu, la qual cosa permetria fins i tot captar usuaris de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Per dissenyar aquesta estratègia, però, cal afinar molt. I això passa ineludiblement perquè en la gestió de l’Aeroport i en les seves decisions estratègiques el territori hi tingui més protagonisme. Com fan a França i en altres països europeus, on les cambres de Comerç tenen un gran pes específic en benefici dels aeroports i del teixit empresarial i social de la seva àrea d’influència.

Comentarios
Multimedia Diari