Un alumne del Roseta Mauri obté una beca per estudiar al Canadà

Gràcies a l’ajut, Àlvaro Castillejo podrà millorar l’anglès i conèixer una altra cultura 

26 marzo 2018 16:39 | Actualizado a 26 marzo 2018 16:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

«No m’hauria imaginat mai haver passat totes les proves i ser seleccionat per marxar a l’estranger. Em vaig assabentar de la convocatòria de beques per una companya de l’institut i vaig provar sort», explica emocionat Álvaro Castillejo, estudiant de quart d’ESO a l’Institut Roseta Mauri de Reus

Ha estat escollit per gaudir de l’ajut que promou la Fundació Amancio Ortega (FAO), que el portarà a realitzar un curs preuniversitari equivalent a primer de batxillerat –el Grau 11– al Canadà durant un període de deu mesos. De fet, emprendrà el seu viatge des de finals d’agost fins a mitjans de juny.


Un altre sistema educatiu 
Pel que fa a la beca FAO, cobreix l’anada i la tornada del viatge a la localitat estrangera de destinació, la taxa d’escolarització i una convalidació d’estudis, allotjament i manutenció en una família d’acollida, assegurança mèdica i d’accident i una petita assignació mensual per despeses menors

«Segons m’he anat informant, al Canadà hi ha un sistema educatiu totalment diferent del nostre que fomenta molt la pràctica, les assignatures s’orienten per trimestres i no vénen assignades, les pots triar. Per exemple, hi ha classes de perruqueria. També es duen a terme sortides molt interessants. Com ara una a les Cascades del Niàgara», diu meravellat Castillejo. 

D’altra banda, els alumnes no poden escollir una família d’acollida concreta. Amb la qual cosa, a cada becari se li assignarà una família d’entre la xarxa local que participa en el programa d’acollida d’estudiants internacionals amb les autoritats educatives del país. Amb la que li pertoqui, Castillejo podrà treballar el seu anglès i els costums. 

A cada becari se li assignarà una família d’entre la xarxa local que participa en el programa d’acollida d’estudiants internacionals amb les autoritats educatives del país

També coneixerà estudiants de diferents racons del món i se submergirà de primera mà en una nova cultura. Els requisits que ha superat per tal de presentar-se són estar estudiant quart d’ESO en un centre educatiu espanyol i disposar de passaport, tenir una nota mitjana igual o superior a set punts, una nota d’anglès igual o superior a 8 a tercer d’ESO, no haver gaudit de cap experiència acadèmica semblant i enviar la documentació pertinent en els terminis adequats. 

Dins la primera fase, va haver de fer una prova escrita, de comprensió lectora i una altra d’escolta. La prova final va consistir en una presentació oral de tema lliure i una entrevista. Val a dir que a hores d’ara, el jove té assolit el nivell First d’anglès i s’està preparant per encarar l’Advance. 
 

Tota una aventura

Marxar a l’estranger suposarà tota una «aventura», segons descriu Castillejo, però «també un canvi que potenciarà la confiança en mi mateix per ser més independent». I és que durant el seu període d’estada no podrà veure els seus pares. Amb tan sols 15 anys té les idees clares. 

Comentarios
Multimedia Diari