Un centenar de cabres salvatges a Montsant

Des de l’any 2008 el Cos d’Agents Rurals (CAR), juntament amb personal tècnic del Parc Natural de Montsant i Forestal Catalana, duen a terme el cens anualment

06 febrero 2019 08:52 | Actualizado a 11 febrero 2019 19:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La població de cabra salvatge (Capra pyrenaica) al Parc Natural de Montsant ha arribat al centenar d’exemplars, segons dades recollides de l’últim cens elaborat el passat mes de gener i que va comptar amb la participació del Cos d’Agents Rurals del Priorat, i personal tècnic del parc i de Forestal Catalana.

Des de l’any 2008 el Cos d’Agents Rurals (CAR), juntament amb personal tècnic del Parc Natural de Montsant i Forestal Catalana, duen a terme cada any el cens de cabra salvatge ibèrica, amb l’objectiu d’estimar la densitat poblacional d’aquesta espècie. 

Increment rellevant

Les dades obtingudes enguany mostren un augment del 25% respecte a l’any passat, i confirmen la tendència a l’alça detectada, sobretot, a partir de l’any 2015. De fet, si es retrocedeix més en el temps, es percep una evolució encara més gran, passant dels vuit exemplars el 2008 fins a la vuitantena de l’any passat. «Es tracta d’una població reduïda, estable i sana». El nombre més gran d’exemplars i de rastres s’han observat entre els paratges de les crestes del Blai, el racó de la Pastera, les Puntes Planes i el barranc de Sant Bartomeu. 

Comentarios
Multimedia Diari