Un centenar de persones es concentren al Mercadal en suport al reusenc empresonat a Granada

El reusenc Cristian Mestre està acusat de desordres públics, danys i atemptat contra agents de l'autoritat

01 marzo 2021 19:53 | Actualizado a 01 marzo 2021 20:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Prop d'un centenar de persones s'han concentrat aquest dilluns al vespre a Reus en suport a Cristian Mestre, el reusenc de 20 anys que es troba en presó provisional sense fiança a Granada per presumptament haver protagonitzat aldarulls durant les protestes proHasel. Membres de la plataforma Mestre Llibertat i diversos ciutadans s'han aplegat a la plaça del Mercadal de la capital del Baix Camp per exigir l'alliberament del noi. A Cristian Mestre el van detenir el 20 de febrer pels suposats delictes de desordres públics, danys i atemptat contra agents de l'autoritat. El recurs presentat per la defensa del noi no ha prosperat i, de moment, continuarà en presó preventiva a la ciutat andalusa.

Durant la concentració s'ha informat que un centenar d'entitats han signat el recurs a favor de l'alliberament del noi, en el qual se'l defineix com una persona "pacífica i tranquil·la". "Van tancar a Hasel per cantar i han tancat el nostre company per manifestar-se", ha denunciat la plataforma durant la lectura d'un manifest.

Gabriel Mollier, portaveu de Mestre Llibertat, ha recordat que dissabte es van manifestar de forma pacífica a Tarragona. "Ens volen callar, però no volem liar-la. Només volen que alliberin el nostre company perquè tenim el dret i la llibertat de manifestar-nos", ha explicat als mitjans.

El portaveu del col·lectiu ha denunciat que quatre policies de paisà van detenir el jove a Granada, sense motius, donant-li un cop de porra a l'esquena. Ara l'objectiu de la plataforma és fer difusió del cas perquè el deixin en llibertat. "La jutgessa diu que és un perill per a la societat i que hi ha risc de fugida", ha lamentat.

La policia espanyola acusa Cristian Mestre de fer barricades, de calar foc a diversos contenidors i de llançar ampolles de vidre, maons i llambordes contra agents policials en una protesta, el 16 de febrer, que va acabar amb aldarulls.

Comentarios
Multimedia Diari