Un clam reusenc per la terra

Les al·lusions a la 'lluita per la independència' i la 'guerra contra Espanya' van omplir ahir els carrers del centre de Reus en la manifestació de l'11 de setembre, una cita que va acollir masses de reusencs

19 mayo 2017 18:13 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Punys alçats, somriures de coratge i estelades gegants, i en format de banderola, van guarnir la manifestació de la Diada Nacional de Catalunya de l’11 de setembre duta a terme ahir a la capital del Baix Camp sota el lema ‘Als Països Catalans desobeïm per la independència’. L’Esquerra Independentista del Camp, el col·lectiu organitzador, va rebre famílies senceres, grups d’amics, d’amigues i de parents. En definitiva, de lluitadors.

Més d’un reusenc es va tornar ahir diumenge un superheroi, engalanat amb la seva bandera particular penjada al coll, tot un símbol de la independència preuada. A l’encontre també es van sumar elements reusencs com ara la Víbria, el Bou de Reus i el Drac, els quals també van lluir les seves teles roig-i-grogues per la jornada històrica. Però no va quedar aquí la qüestió. Fins i tot les mascotes van dur complements per a l’ocasió.

El Mercat Central, el punt de partida, va acollir el clam reusenc per la independència de Catalunya amb impaciència per començar el recorregut fins al Fossar Vell. «Vull que comenci i vull cridar», es podia sentir entre les fileres de ganxets preparats per agafar les pancartes de desobediència. Centenars de persones van assistir a la cita per exhortar a ple pulmó, en crits ‘guerra per la Terra’. Es van deixar la veu. Independència per canviar-ho tot!

El recorregut va començar, i tots van somriure plens d’esperança, avançant. El crit popular va enaltir quatre anys d’espera d’un procés aturat, la lluita per un model socialista i, fins i tot, el feminisme.

Els carrers es van omplir de reflexions, d’acumulació de forces per negociar amb l’Estat, de rebuig al capitalisme, el ‘nostre enemic’. Les consignes polítiques van fer eco a catorze anys de reivindicació reusenca, i enguany alguns bancs van ser testimonis.

La culminació

Entre el teixit assistent, hi van ser membres de la CUP, el diputat cupaire tarragoní Sergi Saladié, Arran Valls i Avellana Roja de Reus, agrupació que fou l’encarregada de llegir el manifest a l’última parada de la ruta. Per culminar l’acte, els assistents van fer esclatar Reus en un aplaudiment i van coronar la vesprada amb el Cant dels Segadors.

Comentarios
Multimedia Diari