Un concert a la necròpolis de Reus

El cementiri de Reus ha acollit a 250 persones a l'estrena del 'Concert per al Record' amb la Banda Simfònica

19 mayo 2017 18:05 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Entre un camí d’espelmes d’allò més íntim s’ha rebut a prop de 250 reusencs a l’estrena del Concert per al Record, al Cementiri General de Reus, aquest dijous. L’esdeveniment, el qual ha anat a càrrec de la Banda Simfònica de Reus, ha enaltit el valor patrimonial i escultòric del camp sant i ha suposat tot un homenatge als difunts.

L’equip musical, endreçat, ha estat puntual a la cita i s’ha col·locar ràpidament a la tarima que ha coronat la gran massa visitant amb Ramon Reverté al capdavant. «En aquest acte tan especial hem observat una assistència multitudinària que ha superat les nostres expectatives, i la inclourem a la nostra agenda d’actes per a pròximes edicions», ha proclamat agraït l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, moments previs al començament del repertori musical. A més, també ha definit l’activitat com a «una confluència entre música i art».

Aquest espectacle s’emmarca dins el programa d’activitats anuals que organitza l’Associació de Cementiris Significatius d’Europa, Serveis Funeraris Reus i Baix Camp. Una iniciativa en la qual figuren diversos cementiris de ciutats catalanes, de l’estat i d’arreu d’Europa. Després de la presentació a dos veus, encapçalada pel comunicador Josep Baiges i Elena Tarragó, la melodia ha començat. Mòbils apagats i una gran atenció ha regnat durant tot la vetllada a la necròpolis, la qual ha esdevingut per una vesprada tot un gran escenari. El bosquet de pins, on ha estat emplaçat l’espai musical, ha aplegat també un espai de recitals de poemes d’autors clàssics com Shakespeare. Tant Bages com Tarragó han tractat temes com el pas del temps, i a la vegada també han anat anunciant la peça musical següent. Els aplaudiments han estat els reis al cementiri, on han triomfat composicions tan conegudes com la del Llac dels Cignes, de Txaikovski.

 

Comentarios
Multimedia Diari