Un concert al cementiri de Reus servirà per reivindicar el seu patrimoni

El 'Concert per al Record' del pròxim dijous, a càrrec de la Banda Simfònica de Reus, també homenatjarà els difunts

19 mayo 2017 18:07 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Cementiri de Reus esdevindrà l’escenari del Concert per al Record per primera vegada aquest dijous, 22 de setembre a les 19.30 hores. L’acte s’emmarca dins el programa d’activitats que du a terme l’Associació de Cementiris Significatius d’Europa, Serveis Funeraris Reus i Baix Camp i anirà a càrrec de la Banda Simfònica de Reus als espais del Cementiri General de Reus. «Continuem treballant en la prestació de serveis.

L’objectiu d’aquest esdeveniment és valorar el patrimoni escultòric del cementiri de la ciutat. Pot semblar contradictori dur a terme un concert aquí, però té un caire totalment respectuós, ja que homenatgem als difunts que hi descansen», va explicar ahir dilluns el regidor d’Hisenda i Recursos Generals, Joaquim Enrech.

Els encarregats de conduir l’activitat seran el periodista Josep Baiges i Helena Tarragó a la zona del bosquet de pins que hi ha al voltant del Centre d’Interpretació, on es trobava fa un temps el Mausoleu del General Prim.

«Per a nosaltres suposa un gran repte, perquè no sabem si agradarà a tothom. Oferirem un guió on hi haurà temes d’òpera, música clàssica i altres peces d’arranjament popular. N’és un exemple El matí, Em dónes força i una peça de Whitney Houston que parla de l’esperit emprenedor de les persones», va detallar el director de la Banda Simfònica de Reus, Ramon Reverté. Participar en aquesta iniciativa suposa quelcom nou i d’allò més curiós pels organitzadors, ja que s’afegeixen als diversos cementiris de ciutats catalanes, de l’estat i d’arreu d’Europa. I és que l’esdeveniment pretén conscienciar als assistents sobre el valor patrimonial que tenen els cementiris des d’un punt de vista artístic i cultural.

A més, tal com va afirmar Enrech «molts dels assistents no coneixen el què hi ha dins el cementiri». Per la seva banda, la gerent del Cementiri, Carme Masquef, va destacar que l’activitat de caràcter gratuït ha tingut una bona rebuda. «S’han demanat una gran quantitat d’entrades i la nostra previsió és que arribin a les 200 aproximadament. Tot i que l’aforament és limitat, estaríem disposats a ampliar-ho si fos necessari», va afegir.

Cal recordar que per assistir es troben disponibles l’adreça electrònica sfreus@sfreus.cat i el telèfon 977 750 422, de 9 a 13 hores.

Comentarios
Multimedia Diari