Un espai on donar sortida al nostre esperit solidari

La 4a Mostra d’entitats de Voluntariat va acollir ahir dijous a la ciutat 17 organitzacions de la demarcació a la Llotja de Reus

06 diciembre 2019 16:10 | Actualizado a 07 diciembre 2019 13:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La quarta edició de la Mostra d’Entitats de Voluntariat de Reus va acollir, ahir, 17 organitzacions de la demarcació a la Llotja de Reus amb l’objectiu de fer visible la seva tasca social, la qual requereix la participació de persones voluntàries amb una causa en concret.

La trobada va esdevenir, també, un contacte més directe amb la ciutadania reusenca i va estar organitzada pel Punt de Voluntariat –que depèn de la regidoria de Benestar Social– i és gestionat per la Federació Catalana de Voluntariat Social.

Les entitats participants van ser els Amics de la Gent Gran, l’Associació Programes Educatius Open Europe, l’Associació Reus Som Útils (ARSU), l’Associació Salut Mental Dr. Tosquelles, Càritas Interparroquial de Reus, la Creu Roja-Reus, la Fundació Catalunya La Pedrera, la Fundació La Tutela, la Fundació Mn. Frederic Bara i Cortiella, la Fundació Privada Banc dels Aliments Comarques de Tarragona, Grans Projectes Solidaris, la Lliga contra el càncer Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre, l’ONCE, Reus Refugi, Taller Baix Camp, Voluntariat per la llengua i la Federació Catalana del Voluntariat Social.

Fer visibles projectes

Des de la Fundació Catalunya La Pedrera, per exemple, van voler fer visibles dos programes que tenen a l’Espai Social de Reus. Un d’ells és REMS (Reforç i estimulació de la Memòria i la Salut), pensat per a gent gran amb deteriorament cognitiu lleu, donat per la malaltia o la vellesa; l’altre, es du a terme a la tarda i consisteix en un acompanyament educatiu adreçat a joves de primària i secundària, on fan reforç escolar i activitats més lúdiques i de lleure per abordar el vessant més emocional. «Fa anys que participem en aquesta mostra i creiem que és una manera d’implicar la ciutadania en el voluntariat. Participar en aquesta trobada contribueixi al fet que ens conegui més gent», va dir la coordinadora de l’Espai Social Reus de la Fundació Catalunya La Pedrera, Pilar Martínez.

Per la seva banda, també hi va ser l’estand de voluntariat de l’ONCE. Sota el lema ‘El voluntariat ens uneix’, la coordinadora de voluntariat, Ana Zanfaño –juntament amb uns companys– van voler informar els assistents sobre els seus quatre programes principals relatius a l’acompanyament (suport en desplaçaments d’activitats de l’ONCE o de qualsevol mena), accés a la informació (lectura de documents, emplenament d’impresos, utilització d’eines informàtiques, etc.), cultural-recreatiu (col·laboració en activitats culturals i recreatives, accessos a conferències, cinemes i teatres, etc.) i esportiu (suport en l’activitat esportiva individual o grupal i accés a instal·lacions esportives). «Quan un afiliat té una necessitat, busquem un voluntari/a que el pugui acompanyar. Per la Mostra sobretot passen joves i, tot i que un dels requisits per ser voluntari és ser major d’edat, l’important és que sàpiguen on som. El cert és que continuem necessitant persones que ajudin a altres persones», va destacar Zanfaño.

Joves implicats

D’altra banda, l’Associació Programes Educatius Open Europe va ser present a la cita per tal de fer possibles que joves i adults que treballen en l’àmbit de la joventut puguin participar en programes europeus. «Volem proporcionar que joves d’entre 13 i 30 anys puguin fer estades de mobilitat a l’estranger amb projectes cofinançats per la Unió Europea. Nosaltres ens encarreguem de la gestió, tot el procés», va explicar Laura López, de comunicació d’Open Europe.

També va afegir que ofereixen «estades a l’estranger, així com també pràctiques, estades de voluntariat i també opcions remunerades a partir dels 18 anys. A l municipi de Cambrils també hi ha l’opció de fer tasques de voluntariat local. De fet, el voluntariat és una tasca social important i és important que Reus ho promogui i impliqui els instituts», va acotar López.

Comentarios
Multimedia Diari