Un espectacle amb aires circenses obrirà la capitalitat cultural de Reus

Dirigit per Leandro Mendoza, de la companyia Cíclicus, el muntatge d'aquest dissabte a la plaça del Mercadal (19 hores) comptarà amb la participació d'alguns grups festius de la ciutat

19 mayo 2017 16:36 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La ciutat de Reus viu aquest dissabte (19 hores) a la plaça del Mercadal l’espectacle inaugural de l’esdeveniment Capital de la Cultura Catalana 2017, que durant tot aquest any porta a la ciutat una programació carregada d’actes culturals. Prèviament, a les sis de la tarda, és previst l’acte oficial d’obertura de la capitalitat cultural al Teatre Fortuny on l’alcalde, la regidora de Cultura, el president de l’entitat Capital de la Cultura Catalana i el conseller de Cultura de la Generalitat donaran el tret de sortida d’aquest esdeveniment.

Un cop finalitzi l’acte oficial al Teatre Fortuny, dirigit pel dramaturg Francesc Cerro-Ferran, es realitzarà un desplaçament en comitiva acompanyat amb els Gegants de Reus, representants d’entitats i representants institucionals per la plaça de Prim i el carrer de Monterols fins a la plaça del Mercadal. Al mateix temps, els Campaners de Reus faran sonar les campanes de la Prioral de Reus.

El muntatge al Mercadal s’iniciarà a les set de la tarda i és dirigit per l’artista i gestor cultural Leandro Mendoza, de la companyia Cíclicus, que proposa un esdeveniment escènic de continguts circenses, que evocarà la capitalitat de Reus en l’àmbit del circ i les arts gestuals.

Tal i com va explicar Mendoza en la presentació de l’espectacle, hi haurà referències importants a la cultura popular local per reivindicar la riquesa del patrimoni festiu i tradicional de la ciutat i de les entitats que el protagonitzen. En aquest sentit, a l’espectacle hi tindran part activa grups festius com els Nanos de Reus, els Xiquets de Reus, el Ball de Diables, l’Orfeó Reusenc, els Bastoners de la Germandat de Santa Llúcia, el Basilisc, l’Àliga de Reus i el Lleó de Reus.

L’alcalde, Carles Pellicer, ha explicat que per a Reus el fet de ser Capital de la Cultura Catalana representa una oportunitat: «És, de fet, una de les prioritats del nostre mandat, i la cultura i la projecció de ciutat transmeten els valors que hem heretat dels nostres avantpassats i que volem projectar cap al futur».

Més de mig milió d’euros

El pressupost global d’aquest esdeveniment és de 540.000 euros i es preveu que aquesta quantitat es pugui incrementar en els pròxims mesos. Una part important d’aquesta previsió és fruit del compromís de diferents patrocinadors i col·laboradors privats.

El president de la Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, també ha destacat la gran projecció tant nacional com internacional que aporta esdevenir la ciutat que ostenta la capitalitat durant tot l’any i ha explicat que des de diferents ciutats d’arreu del món es reben consultes i peticions d’informació sobre la programació prevista el 2017 a la capital del Baix Camp.

Comentarios
Multimedia Diari