Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Un expert atribueix a Antoni Gaudí una capella d'una església atribuïda a un altre arquitecte reusenc

Tota la documentació relativa a la construcció d'aquesta capella va desaparèixer com a conseqüència de dos incendis provocats durant la Setmana Tràgica de Barcelona

Whatsapp
Francesc Berenguer (Reus,1866-1914)

Francesc Berenguer (Reus,1866-1914)

Josep Maria Tarragona, biògraf d'Antoni Gaudí i expert en la seva obra, sosté que l'arquitecte modernista és el veritable autor d'una capella de l'església de Sant Joan de Barcelona, situada a la plaça de la Virreina del barri de Gràcia, que sempre s'ha atribuït a un col·laborador de Gaudí.

Segons ha explicat Tarragona a El Periódico, la convicció que Antoni Gaudí és l'autèntic creador de l'oratori del Santíssim Sacrament de l'església barcelonina, construït el 1909, són la utilització de nombrosos elements arquitectònics i decoratius propis de l'autor modernista i, a més, el seu col·laborador i amic íntim Francesc Berenguer (Reus,1866-1914), mà dreta de Gaudí i a qui se li atribueix l'obra, no tenia el títol d'arquitecte.

Entre els elements que han portat Josep Maria Tarragona a atribuir l'obra a Gaudí figuren l'ús del mosaic a les cúpules, de les inscripcions en llatí, la creu de Malta, l'elevació del tabernacle, la profusió d'àngels amb les mans sobre el pit en lloc de volar i les originals columnes de l'altar.

"Segur que Berenguer va treballar a la capella, però el segell de Gaudí no es pot imitar", afirma l'expert en l'obra gaudiniana, que ha dedicat 15 anys a l'estudi d'aquest oratori.

Tota la documentació relativa a la construcció d'aquesta capella va desaparèixer com a conseqüència de dos incendis provocats durant la Setmana Tràgica de Barcelona, quan l'oratori s'estava encara construint, i en l'època de la Guerra Civil.

De fet, la pròpia capella es va salvar d'aquests incendis perquè es troba situada al soterrani de la casa parroquial.

Josep Maria Tarragona explicarà les seves conclusions en la ponència titulada "Revelant una obra inèdita de Gaudí", que presentarà en el segon congrés mundial sobre l'arquitecte que se celebrarà la setmana que ve a la Universitat de Barcelona.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También