Un exquisit viatge entre Capçanes i Cambrils

Maridatge. La Nit de les Garnatxes se celebra aquest divendres, a partir de les 23 hores

02 mayo 2018 06:21 | Actualizado a 15 febrero 2019 18:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Nit de les Garnatxes de Capçanes celebra aquest divendres la dotzena edició. La cita ofereix a un miler d’assistents el privilegi de maridar les garnatxes dels quatres terrers diferents de Capçanes amb tapes úniques.
Enguany els restaurants amb Estrella Michelin de Cambrils, Can Bosch i Rincón de Diego, són els artífexs d’aquesta experiència sensorial, que uneix els vins del celler de la DO Montsant amb la creativitat i la innovació culinàries dels xefs Arnau Bosch, Diego Campos i Rubén Campos.

Per a l’elaboració de les tapes, prèviament els xefs van tastar els quatre vins a fi de trobar la inspiració perfecta. D’aquesta manera, Arnau Bosch va escollir les garnatxes Panal i Calissa, i Diego i Rubén Campos van preferir les garnatxes Argila i Llicorella. Per escollir les tapes definitives, els xefs de Cambrils van comptar amb l’ajuda de crítics gastronòmics i premsa. Va ser en una presentació al restaurant Rincón de Diego on el ‘jurat gastronòmic’ escollí les creacions culinàries que acompanyaran les garnatxes dels quatre terrers diferents de Capçanes aquest divendres.

En aquesta edició, l’harmonia musical de la màgica nit anirà a càrrec de Ramon Mirabet. Un any més, la Nit de les Garnatxes de Capçanes promet ser inoblidable

La carta de presentació de la Garnatxa Calissa és la frescor i la subtilesa. Per assaborir aquests contrastos, Arnau Bosch ha creat una tapa que té com a ingredients essencials Musclos del Delta, llagostins, cogombre i escuma de pebrot verd i jalapeños. «És una tapa molt fresca i que marida a la perfecció amb aquest vi que també és floral», destaca Arnau Bosch. El resultat és un joc de sabors i matisos, i on cada cullerada és una diversió per al paladar. La Garnatxa Panal se servirà acompanyada de Vitello tonnato amb emulsió de la cocció del seu rostit i tàperes. «El Panal és un sòl on el raïm madura molt bé, i el resultat és un vi amb records a fruita madura», puntualitza la sommelier Anna Casabona.

Una terrina de celeri torrat, formatge de cabra i oli de romaní és la tapa que ha ideat el restaurant Rincón de Diego per maridar la Garnatxa Licorella. «Aquest vi recorda al Priorat tradicional, i és mineral i contundent», descriu Anna Casabona, mentre que Diego Campos destaca que l’aperitiu escollit «és trencador i simpàtic, a la vegada que innovador».

Per últim, la Garnatxa Argila s’acompanyarà amb un Brioix planxat de cochinita pibil. «És un plat típic de Mèxic. Acostumo a fer plats de molts països, però sempre havent visitat el país», destaca Rubén Campos.

A més de les garnatxes, la festa del vi de Capçanes també permetrà tastar els vins joves Mas Donís de la collita 2017 i el vi dolç Pansal del Calàs. Enguany, la Denominació d’Origen convidada a la Nit de les Garnatxes és la DO Empordà, que tindrà presència a través dels cellers La Vinyeta, Celler Cooperatiu Espolla, Vinyes dels Aspres, Perelada Vins i Caves i Celler Arché Pagès. En aquesta edició, l’harmonia musical de la màgica nit anirà a càrrec de Ramon Mirabet. Un any més, la Nit de les Garnatxes de Capçanes promet ser inoblidable.

Comentarios
Multimedia Diari