Un incendi de vegetació deixa sense llum Prades, Capafonts i la Febró

El foc ha estat apagat per quatre dotacions de bombers i un helicòpter

29 septiembre 2020 11:53 | Actualizado a 29 septiembre 2020 12:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La caiguda d'un arbre sobre la xarxa elèctrica ha provocat aquest matí un incendi forestal al terme municipal de Prades, la qual cosa ha fet que 1.800 abonats d'aquest municipi i també dels de la Febró i Capafonts es quedessin sense subministrament elèctric.

Els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís a les 11.41 hores sobre un incendi a prop de la carretera T-704 a la sortida del municipi de Prades en direcció cap a la Febró.

S'han mobilitzat quatre dotacions terrestres dels parcs de Prades i Falset així com un helicòpter bombarder.

A les 13 hores el foc s'ha donat per apagat.

Una situació que ve de divendres

La situació que s'ha viscut avui a Prades es remunta al passat divendres durant les fortes ventades, on en aquesta localitat van arribar a cops màxims de 61,2 quilòmetres per hora.

Un pollancre va caure damunt d’una línia de mitja tensió (25 kv) que alimenta els tres municipis esmentats. Això va provocar que es doblessin dues torres elèctriques i es trenquessin els cables. Un total de 1.800 abonats d'Endesa es van quedar sense llum.

El mateix divendres, l'empresa va enviar unes brigades a la zona. Primer van posar grups electrògens perquè es pogués recuperar el més aviat possible el subministrament elèctric. I mentrestant van posar una instal·lació provisional, amb dos pals de fusta i uns cables nous.

Aquest matí, els operaris han tornat a la zona per realitzar una reparació definitiva del problema amb la col·locació de torres metàl·liques.

Però els treballs previs de condicionament del terreny amb la maquinària han provocat que un segon arbre que estava ja en mal estat caigués damunt la línia provisional, provocant aquest incendi.

Una vegada els bombers han procedit a sufocar el foc, els operaris han tornat a instal·lar uns pals de fusta provisionals a l'espera que en els propers dies posin els metàl·lics definitius, segons han apuntat al Diari fonts de la companyia elèctrica.

Comentarios
Multimedia Diari