Un joier de Reus, acusat en un judici per 31 robatoris

Els vuit acusats han negat els fets i, també, conèixer el novè acusat, el joier imputat per vendre el material robat

19 mayo 2017 16:26 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

 Els vuit acusats de cometre fins a 31 robatoris amb força en cases habitades de diversos municipis de Lleida, Tarragona i Castelló han negat aquest dijous els fets, durant la seva declaració en la quarta i última jornada del judici. Tots vuit han negat també conèixer el novè acusat, un joier de Reus acusat de receptació per presumptament vendre el material robat des del seu establiment. Sis dels encausats només han respost les preguntes del seu advocat i han explicat que són familiars i que es dediquen a la venda de ferralla. Els altres tres; entre ells el joier, que ha declarat no haver vist mai a cap dels altres acusats; sí que han acceptat les preguntes de la fiscal i la resta d'advocats. La fiscalia demana penes de fins a set anys i mig de presó pels vuit acusats de robatoris amb força. A més, sol·licita un any de presó pels nou acusats per un delicte de pertinença a grup criminal, dos anys pel joier per receptació i quatre anys de presó més a un dels encausats, acusat d'atemptat a l'autoritat en intentar atropellar un Mosso per fugir d'un control a l'entrada de Lleida.

La fiscalia ha mantingut les acusacions, després d'haver escoltat els més d'un centenar de testimonis, entre veïns i policies, i també als nou acusats, en els quatre dies que ha durat el judici. Així, demana tres anys de presó pel joier pels delictes de receptació (2) i pertinença a grup criminal (1) i dotze anys i mig per a un dels acusats ja que el considera multireincident amb la seva participació en diversos robatoris amb violència (7,5 anys), a més d'acusar-lo de pertinença a grup criminal (1) i d'atemptat a l'autoritat amb instrument perillós (4) en intentar presumptament atropellar un agent en la fugida d'un control policial. Per a un altre dels acusats la fiscalia sol·licita que se li imposin 7 anys de presó per un únic delicte de robatori amb força (6) i pertinença a grup criminal (1), i per la resta d'acusats 8,5 anys de presó, en considerar que són multireincidents i que van participar en diversos robatoris amb força (7,5 anys) i per pertinença a grup criminal (1).

L'ultima jornada d'aquest judici s'ha allargat a causa de les conclusions de les parts, ja que cada intervenció ha durat aproximadament mitja hora, tant la de la fiscal com la de cadascun dels sis advocats de la defensa. Abans de les conclusions, ha estat el torn d'un últim testimoni dels robatoris que no havia pogut assistir anteriorment i de les declaracions dels nou acusats, que han estat ràpides ja que la majoria s'ha negat a respondre les preguntes del ministeri públic.

Tots ells han negat els fets dels quals se'ls acusa. El joier acusat de receptació ha explicat que les joies que no tenia registrades formaven part de l'estoc que li va sobrar de la seva antiga feina. Per la seva banda, l'acusat d'atemptat a l'autoritat ha negat que la seva intenció fos atropellar el Mosso tot i que ha reconegut que va voler evitar el control policial perquè "havia begut més del compte" i "no volia perdre el carnet". L'home, però, ha demanat perdó a l'agent, que va resultar il·lès ja que, tal com va declarar, va saltar cap al costat per evitar ser envestit.

La fiscalia els acusa d'una trentena de robatoris, entre el juliol de 2014 i el gener de 2015, en poblacions lleidatanes com ara Foradada, Tornabous, Arbeca, Castellserà, Vallfogona de Balaguer o Bellcaire d'Urgell; però també en cases de la demarcació de Tarragona, com a l'Ametlla de Mar i de Castelló, com ara al municipi de Viver.

 

Comentarios
Multimedia Diari