Un jutge obliga l'escola Joan Rebull a fer el 25% de les classes en castellà

Un magistrat del TSJC pren aquesta decisió arran d'una querella presentada per uns pares del centre educatiu

19 mayo 2017 19:14 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’escola pública Joan Rebull de Reus haurà de fer el 25% de les seves classes en castellà. Així ho ha decidit un jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) fins que no es dicti sentència d’una querella que van presentar els pares d’un alumne del centre per rebre l’educació en castellà. Aquestes mesures cautelars són les mateixes que s’han adoptat en altres centres educatius de Catalunya on també es van presentar denúncies demanant més classes en llengua castellana.

Fonts dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Tarragona van confirmar ahir al vespre la notícia. En principi, aquestes mesures s’haurien de començar a aplicar a partir del pròxim dilluns, 30 de maig, dia en què algunes de les assignatures que fins ara s’impartien en català passaran a fer-se en castellà.

El cas de l’escola Joan Rebull és calcat a molts que s’estan donant en centre educatius catalans des de fa uns anys. Per exemple, la secció cinquena de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va emetre al gener de 2014 cinc sentències en què obliga la Conselleria d’Ensenyament, o, en el seu defecte, els directors dels col·legis afectats, a fixar un 25% de l’horari lectiu en castellà per garantir «la seva presència mínima com a llengua vehicular».

Llengua vehicular

La sentència del TSJC donava resposta als recursos presentats per diverses famílies que van exigir mesures a la Generalitat de Catalunya per garantir l’ensenyament també en castellà per als seus fills, després que el Tribunal Suprem (TS) els digués, el març del 2013, que «el castellà és llengua vehicular de l’ensenyament a Catalunya juntament amb el català». Les famílies consideraven –i el jutge els va donar la raó en això– que el sistema d’atenció personalitzada que Ensenyament va habilitar per atendre els seus fills no compleix degudament la resolució del Tribunal Suprem.

Comentarios
Multimedia Diari