Un llamp esquerda la fumera del passeig Mata

La coneguda xemenia de La Fàbrica, de 1911, no presenta perill esfondrar-se. S'han desallotjat tres viviendes del voltant per precaució

19 mayo 2017 21:42 | Actualizado a 22 mayo 2017 13:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’espectacular tromba d'aigua d'aquesta matinada ha deixat molt malmesa la xemeneia del Passeig Mata, coneguda popularment com la de ‘La Fàbrica’. Un llamp ha impactat amb virulència contra la fumera i l’ha esquerdat de dalt a baix. Els tècnics municipals analitzen l’estat de la infraestructura danyada, encara que aquesta no presenta, de moment, perill d’esfondrament. Malgrat això, i per precaució, els bombers han desallotjat els veïns dels números 28 i 30 del Passeig Mata i l’edifici número 30 del carrer Joan Martell. Els serveis municipals també han hagut que retirar un vehicle de la via pública.

En total, ha estat necessari desallotjar 26 veïns de Reus que avui dormiran fora de casa de forma preventiva. A més, part del passeig Mata ha quedat provisionalment tallat. 

Un cop ocorregut l’incident, al lloc dels fets s’hi han desplaçat diferents dotacions dels bombers, la guàrdia urbana, tècnics municipals i representants del consistori amb l’alcalde Carles Pellicer al capdavant. L’ampli desplegament de mitjans junt amb el fet que es tracta de la xemeneia més emblemàtica de la ciutat ha despertat una gran expectació entre els ciutadans que s’han apropat fins a l’indret.

La fumera del passeig Mata data de 1911 i pertany a l’antiga fàbrica Weger de productes tartàrics. Amb els pas dels anys, i sobre la dècada dels 80, la infraestructura fou reconvertida en pub i la posterior sala de festes de La Fàbrica.

L-espectacular tromba d-aigua d-aquesta matinada ha deixat molt malmesa la xemeneia del Passeig Mata coneguda com la de La Fàbrica. Un llamp ha impactat contra la fumera i li ha provocat una esquerda de dalt a baix. Els bombers han tingut que desallotjar tres viviendes del voltant per precaució. En aquests moments els tècnics municipals analitzen l-estructura de la fumera que, en principi, no presenta perill d-esfondrar/se
Seguirà ampliaci

Comentarios
Multimedia Diari