Un merescut homenatgea la societat civil

Demà es lliuren els Guardons de la Ciutat per reconèixer la tasca de persones i entitats

18 septiembre 2019 10:00 | Actualizado a 23 septiembre 2019 07:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Des de sempre, la Festa Major de Misericòrdia té l’encert de reservar un dia per retre un merescut homenatge a la societat civil de la ciutat. Reusencs i reusenques, entitats o centres educatius. Tots ells són els protagonistes per la seva excel·lència i dedicació envers el municipi. Son els Guardons de la Ciutat, un acte que se celebra al saló de plens de l’ajuntament i que s’ha acabat instaurant com el tret de sortida de les festes.

Enguany, aquest homenatge públic a la ciutadania tindrà lloc demà amb el record de la figura d’Àngels Ollé com a principal protagonista. La reconeguda pedagoga i escriptora va morir el passat 1 de setembre després de què el plenari del consistori li concedís la Medalla de la Ciutat, un dels principals reconeixements que existeixen a Reus. Un reconeixement per la seca tasca «liderant la renovació pedagògica de l’escola catalana i impulsar la fundació de l’escola Mowgli de Reus» entre d’altres.

Els altres protagonistes hi ha la directora i productora cinematogràfica Alba Sotorra. La reusenca, va guanyar el premi Gaudí l’any 2016 per la cinta Game Over i, aquest 2019, va presentar el seu últim film Commander Arian.

Una altra de les protagonistes de la nit serà Carme Vidal Salvat, exdelegada de la Lliga Contra el Càncer de Reus. L’Ajuntament de Reus va decidir atorgar-li la menció honorifica municipal en reconeixement a «la seva trajectòria personal» i, en especial, a la seva tasca «ininterrompuda i voluntària al capdavant la Lliga». «Ho vaig saber el mateix dia que vaig llegir les paraules de comiat. Quan l’alcalde va dir que em donarien aquest reconeixement hem vaig emocionar», recorda Vidal. I és que, la menció honorifica coincideix amb el 25è aniversari de l’entitat. «Hem fa molta il·lusió però és la tasca de tot un grup. Una sola no pot tirar endavant la Lliga del Càncer de Reus, hi ha d’haver un conjunt de gent darrera i moltes entitats com El Círcol, la Cambra de Comerç o la Unió de Botiguers».

La petjada de la Creu Roja

Entre els premiats també hi ha la Llar d’Infants Maria Assumpció Cuadrada de la Creu Roja que, enguany, compleix 40 anys de la seva posada en marxa. La directora de la llar, Antònia Aguilar, manifesta: «És un honor i ens fa molta il·lusió rebre el guardó perquè és un reconeixement a la feina feta aquests darrers 40 anys en els quals hem atès més de 3.000 infants, alguns d’ells ara ja pares d’alumnes que actualment estan a la llar». La directora també vol tenir un reconeixement per tots els professionals que al llarg de tots aquests anys han treballat a la llar, la primera sense ànim de lucre que va obrir portes a la ciutat. Per acabar, Aguilar també vol tenir un record per a la persona que dóna nom a la llar i que la va impulsar fent-la créixer.

Els altres premiats de la gala seran l’escola Sant Bernat Calvó, les Germanetes del Pobres, la Confraria La Verònica, la Colla Musical Els Tranquils i la Confraria dels Sant Just i Pastor. No obstant això, l’exdelegada de la Lliga Contra el Càncer de Reus, considera que l’acte serà especialment emocionant per la memòria d’Angels Ollé. «La coneixia bastant i li hauria agradat anar a buscar la medalla», explica Vidal. «Sempre són coses emocionants les festes de Misericòrdia, són molt boniques. Jo he anat desde ben petita a veure la Misericòrdia», finalitza.

Comentarios
Multimedia Diari