Más de Reus

Un miler d'armats 'prenen' els carrers de la Selva del Camp

El municipi ha acollit la XXI Trobada d'Armats de les Comarques Meridionals amb més d'una vintena d'agrupacions

Redacció

Whatsapp
Un moment de la trobada a la Selva del Camp. Foto: Alba Mariné

Un moment de la trobada a la Selva del Camp. Foto: Alba Mariné

La Selva del Camp ja respira Setmana Santa. Gairebé un miler d’armats han recorregutels carrers del municipi en la celebració de la XXI Trobada d’Armats de les Comarques Meridionals, la més concorreguda de les darreres dues dècades. Tot plegat, coincidint amb el 400è aniversari de la Confraria de la Sang del municipi. Han pres part en l’esdeveniment més d’una vintena d’agrupacions, procedents de diferents indrets del Camp de Tarragona, les Terres de L’Ebre i les comarques lleidatanes.

El tret de sortida del recorregut ha tingut lloc al Pavelló Municipal d’Esports i ha passatr per diversos carrers del nucli antic i els voltants, davant la mirada de desenes de curiosos. Abans d’iniciar la ruta, però, els participants han compartit un esmorzar de germanor.

El logotip de la trobada el va dissenyar l’artista local i artesà de la pedra Florenci Andreazini i es va centrar en un gest molt propi que fan els armats d’aquesta localitat: el rendiment d’armes en passar el Sant Crist de la Sang i la Soledat cami del convent de Sant Rafael durant la processó de l’Agonia de Divendres Sant al migdia.

També en el marc de celebració dels quatre segles d’història de la confraria selvatana, aquests darrers dies s’han dut a terme dues conferències i la inauguració d’una exposició fotogràfica al Castell del Paborde.

Temas

  • REUS

Lea También