Un nou Pacte Local per l'Ocupació garantirà la «contractació digna» a Reus

El projecte, encara en fase de diagnosi, estarà llest entre maig
i juny del 2021 i implica agents socioeconòmics i partits polítics

17 diciembre 2020 22:50 | Actualizado a 19 diciembre 2020 10:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La regidoria d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament posa en marxa l’elaboració d’un Pacte Local per l’Ocupació, que està en fase de diagnosi. En paraules del regidor Carles Prats, la finalitat és «anar més enllà en matèria d’ocupació» amb un «full de ruta que generi llocs de treball, però uns d’estables i de qualitat i amb una contractació digna», va especificar ahir.

Una altra de les claus del projecte és «crear un sistema més robust», va afegir. El pacte té diversos objectius. Prats en va destacar alguns: fomentar l’ocupació existent, fomentar la formació, optimitzar recursos, modernitzar el teixit econòmic local, captar talent, impulsar la innovació i promoure un mercat just i inclusiu, especialment en la perspectiva de gènere.

Fruit del ‘consens’

Tot plegat, va dir, sorgeix del «consens» de tots els agents que, fins ara, s’han consultat. «La voluntat d’entesa és doble, ja que comptem amb els actors implicats, de l’àmbit social i econòmic i amb els grups polítics municipals, que formen part del govern», va apuntar. Aquest pla «no neix del no-res», va reiterar. En tot cas, dona continuïtat a la tasca duta a terme fins ara als espais d’acció col·lectiva que du a terme l’Institut Municipal de Formació i Empresa Mas Carandell de Reus, «on es diagnostiquen una sèrie de problemàtiques i es defineixen els reptes», va completar. Ara bé, les accions per du a bon port totes aquestes intencions encara s’han de clarificar i serà després de la realització d’una sèrie de reunions, que es podrà parlar d’una forma més concreta. «Anirem definint, properament, quines seran aquestes estratègies un cop haguem parlat amb tothom», va avisar Prats.

L’abast temporal d’aquest Pacte Local per l’Ocupació serà de dos a quatre anys i les accions definides seran una realitat «entre el maig i el juny de l’any 2021», va especificar. Un cop conclòs aquest termini del Pacte, es contemplarà actualitzar-lo per tal de saber quines són les noves necessitats i depenent de la situació.

Segons el regidor, ja s’ha informat grups dels camps social i econòmic, com ara patronals i sindicats, així com la Cambra de Comerç de Reus i associacions comercials de la capital del Baix Camp. De tots aquests apropaments n’han rebut bones sensacions, s’ha respost «positivament a la proposta» i la reacció no ha sigut negativa, «més aviat entusiasta», va dir Prats, enorgullit. Va exposar, també, que la idea d’anar generant espais de comunicació té també la màxima de sumar encara més agents que diguin la seva per tal de traduir totes les necessitats en accions més concretes.

Un dels missatges que va voler puntualitzar Prats durant la seva intervenció va ser que el govern de la ciutat «té com a prioritat garantir una política ocupacional digna», contemplada tant al Pla d’Acció Municipal com al de Reactivació Econòmica i Social que impulsa l’Ajuntament de Reus; es vol contribuir, va dir d’altra banda, a que «la gent estigui més tranquil·la», és una iniciativa en la qual «hi sumarem esforços», va assegurar, finalment.

Comentarios
Multimedia Diari