Un pas endavant al negoci digital a Reus

La fira del Comerç i Màrqueting Digital va acollir iniciatives d´emprenedoria

19 mayo 2017 20:09 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La fira del Comerç i Màrqueting Digital, el Ficommerce, va tenir lloc ahir dimecres a firaReus i va aplegar una gran quantitat d’emprenedors, estudiants de màrqueting i curiosos tecnològics. Al matí els assistents ja ascendien als 500. La jornada va oferir un ampli ventall de continguts sobre els mètodes de millora d’un negoci des del vessant electrònic mitjançant conferències, taules rodones i tallers formatius. Es va treballar en la línia de la versatilitat que ofereixen les noves tecnologies i, especialistes en màrqueting digital, van assessorar també a petits empresaris sobre la millor visibilització a través de les xarxes socials i un millor posicionament als cercadors web.

Conceptes tècnics i una gran massificació d’entesos en el tema van aplegar-se a l’auditori per veure al conegut youtuber Miguel Ángel Rodríguez, qui amb una gran quantitat de seguidors (prop de 40.000) al seu canal de YouTube –Yumland– va explicar com va ser la seva experiència en aquesta plataforma, juntament amb claus i altres curiositats. «És complicat dedicar-se a això. Hi ha molta competitivitat i s’ha de generar impacte a un públic molt ampli i divers», va esmentar Rodríguez.

El concepte ‘ecommerce’

El tema estrella de dimecres va ser el concepte d’ ecommerce. Fa referència a la creació d’un negoci físic –o no– tenint en compte el tret característic d’adaptar -ho al consumidor del mercat on-line (el client 2.0). Aquest paradigma va interessar a les empreses joves de creació recent (start-ups) presents a la taula rodona Les dues cares de l’ecommerce, en la qual es van debatre les millors vies per accelerar un negoci: què funciona i què s’ha d’evitar per tenir beneficis a la venda en línia. «S’ha d’invertir molt bé en visibilització, perquè no tothom et coneix. El mercat és molt competitiu i diferenciar-se en aquest sector és difícil. Has de tenir els millors treballant al teu equip», va comentar la directora general de l’empresa OnTheRocks, Maria de la Peña.

Els nous ‘comercials’

Les xarxes socials també es van tractar molt a fons. N’és l’exemple la conferència que va dur a terme Rafa Liñán, el director executiu –CEO– de l’empresa Veziko. Va mostar al públic assistent la millor forma de trobar el públic objectiu mitjançant les opcions que ofereixen aquests portals comunitaris. «Ara els clients tenen a l’abast grans quantitats d’informació i són molt intel·ligents. Hem de ser conscients que l’usuari d’ara ha deixat de veure (i d’afectar-li) els missatges publicitaris que, al dia arriben als 3.000», va resoldre Liñán. A la vegada, va esmentar que «les xarxes socials han generat noves estratègies per fer publicitat mitjançant sistemes que ja venen integrats».

Un concepte trencador per a molts dels presents, va ser l’evolució que ha patit al llarg del temps els community manager, aquells encarregats de gestionar les comunitats virtuals i visibilitzar les novetats d’una empresa al mitjà en línia. «La figura del community manager ha patit un canvi, s’ha tornat en comercials i, això ho ha generat el desenvolupament del propi públic envers la publicitat d’una empresa», va detallar.

Qüestió de recomanacions

Liñán va constatar que «els clients actuals treballen a través de recomanacions, tant de gent coneguda com desconeguda». L’exemple per excel·lència són la quantitat de pàgines i plataformes d’opinió de restaurants o hotels: «Les ressenyes de Google o les valoracions de TripAdvisor s’han consolidat», va esmentar. Des de la fira tecnològica es va n dur a terme, com ja s’ha indicat, uns tallers tècnics sobre temes de posicionament web (SEO), maneres pràctiques d’activació de campanyes de Google Adwords i un espai de Google Analytics, una eina molt utilitzada que permet conèixer més el funcionament de les pàgines web a través de l’ anàlisi. Des del complex es van arribar a omplir les places d’aforament al complet.

Conceptes més tècnics

A banda de tot això, es van mostrar conceptes com l’inbound marketing, una tècnica que pretén incrementar el número de visitants dins un web a través de contingut rellevant pel mateix. El concepte contrari, –l’outbound marketing–, està més centrat en el producte i, no tant en l’individu. Per tant, s’oferirà un producte al client interrompent l’accés d’informació cercat pel mateix. Un exemple és l’spam publicitari del màrqueting tradicional de la televisió.La trobada és el resultat de l’evolució de la FIBO. Les tres edicions dedicades a fer més proper el comerç electrònic amplia continguts amb Ficommerce.

Comentarios
Multimedia Diari