Un pessebre de clicks a Reus amb accent solidari

Nadal. Col·lectors Club organitza un naixement amb figures de Playmobil i munta una recollida de queviures per a persones desafavorides

26 diciembre 2020 19:02 | Actualizado a 02 enero 2021 10:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

’agrupació Col·lectors Club de Reus organitza, per segon any consecutiu, un pessebre ‘vivent’ fet amb clicks de Playmobil. Aquest està exposat a la seu de l’entitat reusenca del carrer Sant Jaume (número 48) i està dedicada als més menuts de la casa. L’exposició nadalenca serà allà fins al dia de Reis i es pot visitar de dilluns a dissabte a la tarda, de les 16.30 a les 20 hores, i  els diumenges al matí, de les 10 a les 13 hores. Aquelles persones que hi vagin, també hi veuran altres joguines antigues, com ara les del segell Madelman. 

La iniciativa, d’altra banda, torna a tenir un vessant solidari enguany. I és que la mostra pessebrista s’agermana amb una recollida de queviures per a la gent més necessitada. Tots els productes que es recaptin es donaran al Mossèn Estanis Figuerola de la parròquia de Sant Josep Obrer i Mare de Déu del Roser, a través de la qual es faran arribar els productes d’alimentació no peribles (com ara llegums i arròs) a les persones desafavorides. 

Els petits detalls

Hi ha prop de 70 clicks mínim repartits en quatre metres quadrats. El pessebre, diuen des de l’entitat, ens deixa una postal plena de detalls per tal que la gent se somrigui i pari atenció. Hi ha diverses peculiaritats. «Hem dut a terme el pessebre vivent cinc persones de l’entitat i hem dedicat entre dues i tres setmanes a fer-lo. No és un pessebre típic, no només hi ha peces emmarcades en l’època antiga, com es pot veure amb els botiguers, sinó que també hi ha de vestits amb roba moderna, els que fan de visitants i compradors. També n’hi ha algun amb tauleta i un altre amb mòbil», destaca el president de l’entitat, Joan Carles Llop. 

A més, hi ha un grup d’adolescents moderns i uns Reis Mags acompanyants amb una cohort. «Es poden trobar clicks que fan fotografies i, fins i tot, alguns que fan de periodistes i que cobreixen l’esdeveniment nadalenc», afegeix. 

Com si estiguéssim buscant a Wally, s’hi pot trobar, fins i tot, un clic esquimal. Són petites crides que pretenen crear somriures. «L’any passat vam fer un pessebre més senzill i hi va haver molt bona rebuda pel que fa a la recaptació de queviures, especialment de la gent coneguda. Aquest any, amb el pessebre, volíem fer quelcom més elaborat, amb peces independents de Playmobil i adaptades en alçada a la resta de peces, les quals hem hagut de fer nosaltres mateixos. És a dir, que aquest Nadal s’ha emprat una dedicada tasca de decoració», esmenta i posa com a exemple el terra d’època romana sobre el qual s’erigeix el castell d’Herodes. 

Tots els aliments que es recaptin es faran arribar a les persones desfavorides 

çPreguntat sobre si es volia incloure cap element relacionat amb la Covid-19, Llop explica que, efectivament, ho van pensar. «Finalment, però, vam creure que incloure mascaretes no permetia lluir el somriure característic del ninot, però sí que hem inclòs una metgessa i, a l’entrada al mercat, es marquen les distàncies», conclou. 

Comentarios
Multimedia Diari