Un piròman provoca dos incendis a la Selva del Camp

El passat dimarts ja n'hi va haver un tercer a la mateixa riera

19 noviembre 2017 09:58 | Actualizado a 24 noviembre 2017 19:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els dos incendis de vegetació que es van produir ahir dissabte a la nit, més el tercer del passat dimarts, fa pensar que darrera d'aquests sinistres hi ha una intencionalitat. Cap dels tres ha estat important, tot i que el de fa cinc dies, degut a la presència de vent, va afectar una hectàrea de terreny.

Els Bombers de la Generalitat van rebre el primer avís de dissabte a las 21.39 hores. Es veien flames a la zona de la riera, a prop de la carretera de Vilaplana. Dues dotacions de bombers dels parcs d'Alcover i Reus es van desplaçar fins a l'indret. El foc va cremar uns 400 metres de vegetació i fou extingit després d'una hora. A l'indret també hi va anar dues patrulles dels Vigilants Municipals.

Quan els bombers estaven en l'anterior incendi es va rebre un segon avís a les 22.10 hores. Hi havia foc a la mateixa riera, a mig quilòmetre direcció Tarragona. La dotació de Tarragona va anar a l'indret i va aconseguir apagar les flames també en una hora. Es podrien haver cremar uns 500 metres quadrats de terreny. En aquest cap, el foc va començar a la zona de la riera i va pujar turó amunt.

L'antecedent

Cal recordar que a dos quarts de vuit del vespre de dimarts es va rebre l'avís d'un incendi a la mateixa riera, però a prop del polígon la Drecera, al costat de naus industrials i en una zona d'arbres. Degut al vent que bufava, el front va avançar ràpidament pel marge dret del barranc.

Tres dotacions de bombers dels parcs de Cambrils, Reus i Montblanc es van fer càrrec de les tasques d'extinció. L'accés al mencionat polígon es va tallar. A les 20.05 hores els flancs estaven controlats i el foc no prosperava. Finalment, a un quart de deu del vespre el sinistre es va donar per sufocat després de cremar una hectàrea.

I un contenidor a la matinada

Finalment, a les 2.40 hores de la matinada d'avui diumenge s'ha rebut l'avís d'un incendi en un contenidor de paper situat al carrer Pare Francesc Crusat, a la Selva del Camp. Una dotació de bombers de Reus s'ha exitngit en mitja hora.

Comentarios
Multimedia Diari