Un plat a taula a ‘La Botiga’ de Prades

Punt de trobada (I). El restaurant de la vila vermella porta des de finals dels noranta a la plaça Major del poble i acumula trajectòria, anys enrere, a la cuina del Càmping

18 agosto 2020 07:35 | Actualizado a 18 agosto 2020 07:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Iniciem la sèrie ‘Punt de trobada’ per fer una ruta pels diferents municipis de la comarca a partir d’una localització en concret: els bars i els casals, on per regla general s’agrupen veïns i veïnes, així com clientela lleial. Esdevenen, en molts casos, els eixos neuràlgics dels pobles. En aquest sentit, comencem per Prades, també coneguda com la ‘vila vermella’ pels seus edificis rogencs, construïts a partir de pedra sorrenca de color vermellós.

Com no podia ser d’una altra manera, comencem esmentant el Restaurant La Botiga, situat a la plaça Major, la qual està porxada i on hi ha la font renaixentista i l’església gòtica de Santa Maria. Parlem amb la xef de l’establiment, la Georgina Musté, de la segona generació al càrrec del negoci familiar. Hi són des del 1999 a la vila, tot i que abans duien el restaurant del Càmping, a principis dels noranta. «Hi vam ser del 1992 fins al 1999 aproximadament, fins que vam traslladar-nos aquí. Al local tenim molta flexibilitat per acollir tota mena de celebracions i clients que vénen des que vam obrir. En conservem un d’habitual, el Joan, que ve cada dia a menjar. Aquí som tots gairebé com una família», explica Musté.

Tot seguit, ens explica una anècdota: «De ben petita, recordo que ja volia ajudar als pares i duia el pa a la taula. Ara, tinc una nena de quatre anys i sempre diu ‘jo estudiaré per ajudar la mama’ i, un cop, li va preparar al Joan uns caragols, els va posar vius en un plat i va afegir-hi oli i sal». 

El nom de l’establiment té història. Es diu ‘La Botiga’ precisament perquè antigament n’hi havia una allà ubicada. «Tot i que avui dia té aspecte de bar, hem conservat alguns elements de l’antiga botiga de queviures, com ara una prestatgeria», assenyala. Un dels trets que cal destacar del Restaurant La Botiga són els seus plats. En tenen de ben exitosos, com ara l’escudella catalana, l’amanida de bacallà amb romesco i els peus de porc.

Malgrat l’arribada de la pandèmia, Musté apunta que «al principi, la reobertura va costar una mica per la incertesa, però ens està anant molt bé». Continuen amb el menjador al 50% d’aforament i apliquen les distàncies de seguretat corresponents. Per sort han pogut ampliar una mica més l’espai a terrassa. «Ens arriba públic local sobretot, així com de la resta de la demarcació. Per aquestes dates també han vingut moltes persones a Prades, a les seves segones residències», apunta.

Els tres racons

El poble té molts encants, conserva diversos portals medievals i atrau el turisme senderista per les Muntanyes de Prades. Hem volgut saber quins són els tres racons imprescindibles recomanats per l’alcaldessa Lídia Bargas. Ens destaca en aquest cas l’Ermita de l’Abellera, la Roca Foradada –on es pot gaudir d’un espai de lleure fins al llac– i el Tossal de la Baltasana, un turó entre la Conca de Barberà i el Baix Camp. 
«L’ermita perquè és un entorn localitzat dins la roca i de molta bellesa i la Roca Foradada i el Tossal, perquè permeten fer una excursió molt fàcil a la qual es poden dur els infants», argumenta Bargas. 

Comentarios
Multimedia Diari