Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Un reusenc participa en un estudi sobre genètica i decisions de risc

Gerard Muntané és investigador de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata

Diari de Tarragona

Whatsapp
L’Institut Pere Mata, en una imatge d’arxiu. FOTO: DT

L’Institut Pere Mata, en una imatge d’arxiu. FOTO: DT

Un grup internacional de científics, en el qual participa el reusenc Gerard Muntané –investigador de l’Hospital Universitari (HU) Institut Pere Mata–, ha  identificat 124 variants genètiques associades amb la voluntat d’una persona d’assumir riscos, segons s’ha informat en un estudi publicat aquest mes de gener a Nature Genetics. 

Els científics destaquen que cap variant en si mateixa afecta significativament la tolerància o la inclinació al risc d’una persona en particular per prendre decisions de risc, i que els factors no genètics són més importants per a la tolerància al risc que els factors genètics. 
Tanmateix, totes juntes, les variants genètiques identificades en l’estudi posen de manifest alguns dels mecanismes biològics que influeixen en la voluntat d’assumir riscos. 

L’estudi realitzat per aquest grup de recerca internacional conclou que les variants genètiques que estan associades amb la tolerància global del risc tendeixen a associar-se amb més excés de velocitat, consum d’alcohol, tabac i cànnabis, i amb inversions més arriscades i comportaments sexuals. També s’han descobert influències genètiques compartides entre la tolerància general al risc i diversos trets de la personalitat i trets neuropsiquiàtrics, inclosos el TDAH, el trastorn bipolar i l’esquizofrènia.

Temas

Comentarios

Lea También