Un sopar solidari a Reus recaptarà fons per als camps de refugiats sirians a Jordània

La recaptació serà dirigida a l'Associació Catalana per la Pau

11 abril 2018 09:10 | Actualizado a 11 abril 2018 09:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un any més, i ja en van 20, la parròquia de Sant Bernat Calvó, al barri Fortuny de Reus, serà l’escenari, del Sopar Solidari organitzat per l’associació Pont de Solidaritat. Si l’any passat la recaptació del sopar es va destinar a l’ONG Proactiva Opern Arms, enguany s’ha optat per dirigir els recursos que s’aconsegueixin a l’Associació Catalana per la Pau, que treballa, juntament amb l’ONG Arab Woman Organization, en suport a les dones que es troben als camps de refugiats sirians a Jordània. 

Concretament, els diners recaptats es destinaran a un projecte que ofereix ajuda a dones refugiades a Jordània que han estat víctimes de diferents tipus de violència durant el conflicte sirià. 

La cita és aquest proper dissabte, 14 d’abril, a partir de les 8 del vespre. El Sopar Solidari arriba a la seva 21a edició. 
El preu dels tiquets, que serveix com a donatiu, és de 10 euros. Tot el que es recapti es lliurarà a l’Associació Catalana per la Pau.

Però més enllà del preu dels tiquets, també es poden fer donatius en un número de compte de Pont de Solidaritat. Enguany l’entitat s’ha marcat com a objectiu arribar a la xifra de 4.000 euros de l’any passat.

Segons expliquen els responsables del Sopar Solidari, a la regió de Zarga, a Jordània, hi ha dos centres d’atenció per a dones, i en els darrers anys n’han atès més de 3.000. 

El sopar ha de permetre que aquests dos centres romanguin oberts durant els propers mesos i puguin atendre 400 dones més, víctimes totes elles del conflicte bèl·lic i les seves derivades, traduïdes, sovint, en violència envers les dones. 

El sopar serà presentat i animat per Xavier Graset, amb l’actuació del músic Safí Alhafez: veu i llaüt, i intervindran l’actriu Mariona Casanovas i el músic Emili Cuenca, amb fragments de l’espectacle escènic poeticomusical entorn de les persones desplaçades: Sense estança.

Comentarios
Multimedia Diari