Un total de 765 persones han participat en les activitats educatives d’Aigües de Reus aquest 2019

Tot i que la majoria són estudiants de Reus, cada cop són més els centres educatius d’altres localitats que se sumen a les propostes  

27 noviembre 2019 09:13 | Actualizado a 27 noviembre 2019 09:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un total de 765 persones han participat aquest 2019 en alguna de les activitats i sortides proposades per Aigües de Reus, amb l’objectiu de conèixer la gestió de l’aigua a la ciutat i reflexionar sobre els seus usos i valors. Aquestes 765 persones són estudiants, en la seva gran majoria, de centres educatius de primària, secundària i batxillerat de la ciutat de Reus, tot i que cada cop són més nombrosos (un 29%), les escoles i instituts d’altres ciutats, com ara Cambrils i Tarragona, que visiten l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Reus o se sumen a altres activitats proposades. Els centres cívics i alumnes de la Universitat Rovira i Virgili completen el retrat de la demanda. 

En paraules de la regidora responsable d’Aigües de Reus, Noemí Llauradó «l’educació ambiental i la promoció de la cultura de l’aigua, especialment entre els més joves, és una de les línies estratègiques d’Aigües de Reus, i aquestes activitats al llarg de l’any responen a aquesta voluntat d’explicar com es gestiona l’aigua, quin és el seu cicle i la importància que té fer-ne una gestió responsable». En aquesta mateixa línia, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, creu que és molt important que «els ciutadans siguin conscients de com gestionar l’aigua en una ciutat és una operació d’una enorme responsabilitat quotidiana i que fer bé les coses ens incumbeix a tots, administració i veïns».
La visita més sol·licitada de 2019 (526 persones) correspon a l’EDAR, que està pensada especialment per a alumnes de Cicle superior de Primària, ESO i BAT i que planteja descobrir la instal·lació encarregada dels diversos processos de depuració de l’aigua, abans de ser retornada al medi en unes condicions adequades. La durada de l’activitat és d’una hora i trenta minuts, aproximadament. 

L’oferta educativa i divulgadora d’Aigües de Reus també contempla la visita a la potabilitzadora d’aigües (ETAP). Amb una durada aproximada d’una hora, l’activitat vol donar a conèixer el funcionament dels sistemes de potabilització de l’aigua que arriba a la ciutat, així com la seva procedència, captació, emmagatzematge i consum per part dels reusencs i reusenques. Al llarg d’aquest any hi hauran passat 413 persones.

Espai Aigua

L’oferta educativa d’Aigües de Reus es completa amb la visita a l’Espai Aigua (198 visites el 2019), una exposició audiovisual guiada que ens introdueix en la importància de l’aigua al nostre planeta i a les nostres vides, adreçada als alumnes de Cicle superior de Primària i ESO. La visita a l’exposició es pot complementar amb un exercici pràctic d’interpretació de la factura de l’aigua que permet conèixer el consum per persona a la llar. 

El disseny de les activitats permet la possibilitat de fer la visita a dues instal·lacions d’Aigües de Reus en un mateix matí. Totes les activitats proposades des d’Aigües de Reus tenen una vessant més general i una altra de més local. Així, es divulga el valor de l’aigua i es consciencia els alumnes de la importància d’utilitzar aquest recurs escàs, però alhora se’ls explica com es gestiona l’aigua a la ciutat i quines són les seves infraestructures més importants. 

Comentarios
Multimedia Diari