Un trencadís de Gaudí engalanarà el carrer Major de Reus per impulsar el comerç

Després de l'èxit dels paraigües, les esteles i els raïms, els negocis decoraran l'espai amb més de 160.000 cintes de diferents colors

19 mayo 2017 22:39 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els comerços del carrer Major han fet un pas més enllà en la seva capacitat creativa. Un trencadís en homenatge a l’arquitecte català Antoni Gaudí engalanarà el carrer a partir de les pròximes setmanes. Es tracta de la quarta edició d’aquesta iniciativa que vol esdevenir un reclam comercial i turístic, i que es podrà veure fins al mes d’octubre.

La iniciativa compta amb la participació de més d’una vintena d’establiments. Els propietaris començaran aquesta setmana a teixir el trencadís. Un d’aquests comerços és la perruqueria Oliva.

El propietari, Manel Oliva, explica que «un total de 160.000 cintes donaran vida al trencadís que tindrà forma d’ona i que es subjectarà a l’aire amb una xarxa metàl·lica creada expressament».

Les dimensions del trencadís seran de 100 metres de llargada i 2 metres d’amplada. «L’impacte visual serà molt gran, ja que el nostre objectiu és reivindicar el comerç del carrer i de tota la ciutat», detalla Manel Oliva.

Èxit de la iniciativa

Aquesta serà la quarta ocasió que els comerciants del carrer Major engalanen l’espai per acompanyar als visitants de la ciutat fins a la plaça Mercadal. El primer any ho van fer amb uns cridaners paraigües, el segon amb uns estels i l’últim disseny ha estat uns raïms.

Una altra de les iniciatives promogudes pels establiments ha estat la instal·lació de jardineres amb la voluntat de «reivindicar la conversió en zona de vianants del carrer, com eix fonamental que connecta amb el centre de la capital del Baix Camp».

Seguint aquesta voluntat fa aproximadament un mes que els comerços del carrer Major van estrenar uns senyals a terra on es pot llegir el missatge C/ Major km 0 Reus Shopping. En aquest sentit, segons explica el propietari de la perruqueria Oliva la raó de ser del missatge «és destacar el carrer Major com a quilòmetre zero del comerç, el turisme i la cultura a la ciutat».

Comentarios
Multimedia Diari