Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Un veí de Riudecanyes recull cada any 1.000 quilos de taps de plàstic per una causa solidària

Per a programes d’alimentació infantil

Cristina Valls

Whatsapp
L’alcalde de Riudecanyes, Josep Maria Tost, al costat del Cintet, amb la seva ‘recaptació’ de taps. Foto: Cedida

L’alcalde de Riudecanyes, Josep Maria Tost, al costat del Cintet, amb la seva ‘recaptació’ de taps. Foto: Cedida

El veí de Riudecanyes Jacint Ribas, conegut entre els seus convilatans amb el nom de Cintet, ja fa anys que viu bolcat en una causa solidària, recollint taps de plàstic d’ampolles i garrafes; Tot plegat, per ajudar en el desenvolupament de diversos programes d’alimentació infantil. 
El Cintet es dedica a recollir taps pel seu compte però, a més dels que aconsegueix ell, també guarda els que li porten desenes de persones del poble, i també d’altres municipis de la comarca del Baix Camp com Montbrió del Camp, Botarell, Duesaigües o l’Argentera. Fins i tot n’hi arriben des de Barcelona.

A Creu Roja

Els taps recaptats els dóna a Creu Roja de Mont-roig del Camp perquè aquesta institució els pugui vendre. 
Els taps, de fet, són tractats en una empresa de Tortosa, que s’encarrega de fondre’ls per tal que el plàstic es pugui destinar a diferents iniciatives com ara l’asfaltat de les carreteres, entre d’altres. I els diners recollits es destinen a programes d’alimentació infantil.
Aquest veí de Riudecanyes guarda els taps als baixos de casa seva, que són plens de sacs i bosses. I de manera periòdica, uns tres cops l’any, els van a recollir amb una furgoneta. Anualment, el Cintet dóna uns 1.000 quilos de taps –cadascun pesa uns dos grams–, a la causa solidària. Són uns 500.000 taps a l’any. 

Temas

Comentarios

Lea También