Una afició arrelada al ritme i a la percussió

Un jove reusenc es presenta per primer cop al campionat nacional de ‘beatbox’, celebrat a València, i el guanya en la categoria ‘loopstation’

15 agosto 2020 07:21 | Actualizado a 16 agosto 2020 11:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El jove reusenc Marc Mas Vidal (18) ha estat guanyador del XI Campeonato Oficial de España de Beatbox (Spanish Beatbox Battle) en la categoria loopstation. El certamen celebrat el 31 de juliol a València és el primer esdeveniment en el qual Mas Vidal (@skelem_music) ha participat en aquesta modalitat de fer música, que consisteix en la gravació de frases musicals curtes amb una eina de gravació (loopstation) a partir dels sons musicals propis del beatboxing, una forma de percussió feta amb els llavis, la llengua i la veu que volen simular ritmes, com una caixa de percussió. La fita suposa classificar-se per poder anar al proper certamen mundial: el Beatbox Battle World Championship.

«Aquesta manera de fer música, practicada amb loopstation i mitjançant el beatboxing estan a l’alça. Vaig descobrir tot plegat a través de YouTube. Vaig veure un vídeo de

l beatboxer MB14 que em va esperonar i vaig voler saber-ne més. Quan ja vaig estar segur que això em motivava, vaig voler comprar-me un loopstation per fer les meves pròpies composicions», resumeix el reusenc. L’experiència al certamen va ser profitosa. Mas Vidal la recorda d’allò més organitzada i segura. «Es van respectar les distàncies i dúiem la mascareta en tot moment. Els concursants ho vam viure amb normalitat», diu preguntat sobre l’excepcionalitat sanitària del moment a causa de la pandèmia. 

El jove també es va entrenar diàriament abans de competir. Va assajar cinc cançons un parell de mesos abans i durant una o dues hores al dia. A més, va crear un personatge per cridar l’atenció del públic. «Duia una lentilla d’un altre color per donar-li caràcter i treballar més la posada en escena. La pràctica a casa va ser decisiva per superar possibles nervis i anar relaxat», expressa.

Segons Mas Vidal aquesta forma de crear música s’està descobrint tot just ara al territori més proper a ell. «Habitualment, la majoria del meu cercle de coneguts, familiars i amics no està familiaritzat amb tot plegat i els explico com funciona», manifesta. 

Mas Vidal descriu aquesta manera de fer música com a una afició. «No és el meu pla de vida, perquè estudio disseny i producció de videojocs, però mai se sap», manifesta. Preguntat sobre referents del camp musical que ens ocupa el jove creador destaca Grison i Robin. També afegeix que fa de producer. «Vaig començar amb el beatbox. Fa dos anys que sóc looper, però força més que col·laboro amb gent del món del rap fent bases, tant en l’àmbit local com internacional», esmenta. L’àmbit de les xarxes socials també l’ha ajudat molt.

A tall de curiositat, Marc Mas Vidal ja va ser notícia l’any 2018 al Diari quan va crear, de forma autodidacta i sense ajuda de cap mena, un joc de trencaclosques virtual per a mòbil anomenat Cubbing. Tenia com a objectiu entrenar l’agilitat mental. A hores d’ara, però, resta en pausa i no és públic. 

Comentarios
Multimedia Diari