Una associació contra el maltractament animal denuncia transport i matança il·legal de xais a Reus

Sostenen que els baixos d'una casa de la ciutat funcionen com un escorxador fora de la llei amb la col·laboració de granges de la comarca

19 mayo 2017 18:32 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Associació Contra la Tortura i el Maltractament Animal (ACTYMA) ha presentat una denúncia davant els Serveis Territorials de Salut a Tarragona, contra els responsables d’un presumpte transport il·legal d’animals vius, venda i tràfic il·legal de carn de xai per al consum humà, i matança il·legal d’alguns d’aquests animals a als baixos d’una casa del carrer Alt del Carme de Reus. Segons la denúncia, el mes de maig passat, un o diversos xais van ser venuts vius i transportats fins a la casa en qüestió en un vehicle sense les condicions requerides per al transport d’animals. Els denunciants sostenen que els animals van ser sacrificats il·legalment i relaten que un matalàs, tacat de sang per la matança, va ser deixat a un contenidor, deixant un rastre de sang al carrer.

La denúncia es basa en un presumpte incompliment de la Llei 32/2007 del 7 de novembre que regula les condicions en què s’ha de fer l’explotació, transport, experimentació i sacrifici dels animals i també per una suposada vulneració de la normativa sobre higiene dels aliments d’origen animal.

ACTYMA demana que s’investigui per determinar la identitat dels autors de les presumptes infraccions i que s’obri expedient sancionador als responsables dels fets. L’entitat animalista vol que s’investiguin les granges de xais ubicades a la comarca del Baix Camp perquè creuen que “faciliten el tràfic de carn il·legal”.

Comentarios
Multimedia Diari