Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Una associació contra el maltractament animal denuncia transport i matança il·legal de xais a Reus

Sostenen que els baixos d'una casa de la ciutat funcionen com un escorxador fora de la llei amb la col·laboració de granges de la comarca

ACN

Whatsapp
Imatge del carrer Alt del Carme de Reus. Foto: Google Maps

Imatge del carrer Alt del Carme de Reus. Foto: Google Maps

L’Associació Contra la Tortura i el Maltractament Animal (ACTYMA) ha presentat una denúncia davant els Serveis Territorials de Salut a Tarragona, contra els responsables d’un presumpte transport il·legal d’animals vius, venda i tràfic il·legal de carn de xai per al consum humà, i matança il·legal d’alguns d’aquests animals a als baixos d’una casa del carrer Alt del Carme de Reus. Segons la denúncia, el mes de maig passat, un o diversos xais van ser venuts vius i transportats fins a la casa en qüestió en un vehicle sense les condicions requerides per al transport d’animals. Els denunciants sostenen que els animals van ser sacrificats il·legalment i relaten que un matalàs, tacat de sang per la matança, va ser deixat a un contenidor, deixant un rastre de sang al carrer.

La denúncia es basa en un presumpte incompliment de la Llei 32/2007 del 7 de novembre que regula les condicions en què s’ha de fer l’explotació, transport, experimentació i sacrifici dels animals i també per una suposada vulneració de la normativa sobre higiene dels aliments d’origen animal.

ACTYMA demana que s’investigui per determinar la identitat dels autors de les presumptes infraccions i que s’obri expedient sancionador als responsables dels fets. L’entitat animalista vol que s’investiguin les granges de xais ubicades a la comarca del Baix Camp perquè creuen que “faciliten el tràfic de carn il·legal”.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También