Una cuina amb cos i ànima

Les jornades gastronòmiques 'Mar i Muntanya', maridades amb Inedit Damm, encaren la seva segona i última setmana amb una molt bona acollida del públic participant

19 mayo 2017 22:19 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Reus, ciutat de comerciants, lloc històric de pas i de sortida de productes que vénen de l’interior i de la costa, tot barrejant-se amb l’horta d’aquí, fa que la cuina de casa nostra esdevingui una exhibició de gustos, colors i aromes. Una cuina amb cos i ànima. Mostrar l’espectacle d’aquesta cuina és el que es pretén fer amb les jornades ‘Mar i Muntanya’, amb la col·laboració d’Inedit Damm, que se celebren a la ciutat fins al 19 de juliol.

En aquestes ruta gastronòmica, en què participen 16 restaurants de la ciutat, s’ofereixen diferents menús que tenen com a denominador comú la utilització de productes típics del mar i de la muntanya, tot en una barreja equilibrada entre tradició i innovació. La finalitat és clara, segons explica el propietari i xef del restaurant Joan Urgellès, amb el mateix nom: «L’objectiu d’aquestes jornades és donar a conèixer Reus a través de la gastronomia, a banda el comerç, que és un dels principals actius de la ciutat».

Després d’haver tancat la primera setmana, les valoracions són molt positives. El propietari i xef de La Glorieta del Castell, Antoni Escaño, fa un balanç favorable d’aquests primers dies: «La iniciativa està anant bé, aquí portem servits uns 30 plats, sobretot el cap de setmana, ja que els menús de ‘Mar i Muntanya’ tenen el mateix preu que els menús normals». En la mateixa línia trobem la valoració del propietari del restaurant El Círcol, Joaquim Sentís, tot i que amb unes dades diferents. Segons Sentís, ‘Mar i Muntanya’ va molt bé, encara que en el seu local l’elecció d’aquests menús és millor entre setmana: «Servim entre 15 i 20 menús diaris, sobretot entre setmana, vist que durant el cap de setmana la gent marxa cap a Salou o Cambrils».

L’acollida que s’ha fet dels menús ‘Mar i Muntanya’ durant els primers dies ha estat bona, però s’espera que aquesta segona setmana encara ho sigui més. Gràcies a Inedit Damm i a la promoció que fa a Reus a través de la Gastronosfera, aquestes jornades gastronòmiques es donen a conèixer a molta gent, però és el boca-orella el que també ajuda a ampliar la difusió d’aquestes jornades entre la gent de la ciutat i la de fora. «La primera setmana és l’acollida de la iniciativa; però a la segona setmana és quan acostuma a haver-hi el boom, quan gent que ja ha vingut a tastar els plats en parla als seus coneguts, donen la seva valoració, i així és com la gent s’assabenta i ve a tastar-los», explica Joan Urgellès, que està del tot convençut que tindran feina fins a l’últim dia. És més, Urgellès creu que l’ideal seria celebrar aquestes jornades durant tres setmanes, perquè la difusió de la iniciativa i la recepció encara siguin més grans. En canvi, Joaquim Sentís és del parer contrari: «Jo ho faria més curt, i ho limitaria a una setmana, perquè la difusió és millor al principi; massa temps és dolent, i al final la gent se’n cansa». A això afegeix que les jornades anirien millor si se celebressin a finals d’agost, coincidint amb les festes i amb la gent que torna de vacances.

Amb aquest balanç positiu, amb matisos per tal de millorar la iniciativa, les jornades gastronòmiques es converteixen en un pont per conèixer Reus a través de la seva cuina. Després d’haver tastat els aperitius i els entrants, ara toca gaudir dels diferents plats principals, carn o peix, mar o muntanya, i deixar, sobretot, lloc per a les postres, la part final i dolça del menú. En una cosa coincideixen tots, la gent que ha tastat els menús marxa molt satisfeta.

Comentarios
Multimedia Diari