Una entitat busca voluntaris per acompanyar els usuaris de l’Hospital de Reus

A partir d’aquest mes d’octubre l’Associació Amics de l’Hospital de Reus s’incorpora al programa de voluntariat del centre

03 octubre 2019 19:50 | Actualizado a 09 octubre 2019 11:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Empatia i voluntarietat. Aquestes són dues de les característiques que formen part de l’eix vertebrador de l’Associació Amics de l’Hospital de Reus, la qual a partir d’aquest mes d’octubre, s’incorpora al programa de suport de voluntariat del centre. Es tracta d’una entitat sense ànim de lucre constituïda de forma recent i vetlla per aquells pacients amb manca de suport familiar o social durant la seva estada al recinte hospitalari, ja estiguin ingressats o atesos en règim ambulatori.

«La nostra tasca consisteix a acompanyar als usuaris que ho necessitin i que així ho precisin, sense imposicions. També oferim el nostre suport i empatia. El nostre objectiu és implementar totes aquelles iniciatives relacionades a l’acompanyament i suport afectiu a l’Hospital de Sant Joan, tot generant complicitats. Existeixen altres serveis centrats en el suport afectiu del pacient i la nostra intenció és venir a sumar. Ho farem a través de voluntaris, creiem que cobrim una necessitat», ha dit aquest dijous en roda de premsa la presidenta de la nova entitat, Mercè Costafreda, acte al qual també hi va ser el regidor de Salut, Òscar Subirats.

Constituïda la junta, l’associació busca gent col·laboradora. A hores d’ara, hi ha una dotzena de voluntaris i, properament, rebran sessions formatives específiques en matèria de respecte, empatia i abordatge de situacions d’alt impacte emocional. Aquests coneixements els impartiran professionals del centre per tal de garantir el servei més adequat per als pacients. També hi haurà l’opció que els estudiants universitaris s’incorporin a la tasca d’acompanyament.

«La coordinació amb l’Hospital és bàsica i, sota la supervisió d’aquest, volem esdevenir una alternativa a la soledat. Ara busquem visibilitat», va afegir Costafreda. Amb tot, el que també demanen des de l’Associació són patrocinadors. De fet, ja comptem amb diverses entitats i particulars com Beep Informàtica, Indústries Teixidó, l’Institut Pere Mata i Arts Gràfiques Rabassa, entre altres. «Comencem amb modèstia, ambició. Volem arribar a recaptar diners per tirar endavant les tasques quotidianes i donar suport als projectes que pugui desenvolupar l’Hospital», ha manifestat Costafreda, juntament amb el secretari de l’entitat, Francesc Palacín. Per la seva banda, l’adjunta a la direcció de l’Hospital, Núria Sardà, ha fet palès l’objectiu d’obrir-se a la ciutadania i «comprendre les realitats que envolten els pacients, per entendre’ls millor i treure rendiment al nostre servei».

La tasca d’acompanyament en sí no és quelcom nou, és present també a grans hospitals de Barcelona i a Tarragona. Hi ha disponible el correu amicshospital@hospitalsantjoan.cat i un punt informatiu a la planta -1, color lila, de l’Hospital.

Comentarios
Multimedia Diari