Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Una exposició a Reus on els arbres són els guies cap a la llum

L’artista Tatiana Blanqué mostra a la galeria d’art Anquin’s ‘Rapsòdia per a un bosc’ fins al 27 de març

Cristina Valls

Whatsapp
Tatiana Blanqué és descendent d’una família relacionada amb el món de la moda, la fotografia i el disseny. FOTO: Alba Mariné

Tatiana Blanqué és descendent d’una família relacionada amb el món de la moda, la fotografia i el disseny. FOTO: Alba Mariné

L’artista Tatiana Blanqué (Sant Cugat del Vallès, 1971), va presentar a principis de febrer l’exposició Rapsòdia per a un bosc. La mostra pictòrica es podrà veure a la galeria d’art Anquin’s de Reus fins al 27 de març. Es tracta d’una sèrie d’obres que esdevenen un cant a la bellesa dels boscos, però també convida a la reflexió, on els arbres esdevenen els guies a la llum, associats a uns principis.

De fet, segons indica Blanqué és obligatori que tots els quadres et transmetin sensacions. «Cada cop que observo l’obra Rapsòdia per a un bosc em dóna pau. Vaig titular així l’obra i la mostra, perquè una rapsòdia és una peça musical composta per diverses temàtiques sense relació però unides de forma lliure. Això també seria la vida o el bosc», distingeix l’artista. 

Els elements característics de l’obra de Blanqué són els boscos plens d’arbres, les fulles, la llum, la foscor i les olors, però sobretot el silenci i la serenor. «El meu estil posa l’accent als detalls, a aquelles petites coses que ho canvien tot, però que alhora formen part d’un tot. Com les fulles amb els arbres i els boscos», detalla Blanqué.

Un dels reptes de Blanqué, segons exposa és «poder captar l’atenció amb un quadre». I és que estem «rodejats d’una immediatesa aclaparadora, amb una diversitat d’impulsos que no ens deixen centrar-nos o mirar el món de forma simple. Els artistes volem comunicar i, després dels esforços que hi dediquem a crear una obra, se’ns fa difícil. S’ha d’educar la manera de mirar. Al cap i a la fi, depèn de l’educació que es rep i dels mitjans de comunicació».

En aquesta línia, Tatiana Blanqué també valora que «el sector, com molts d’altres, et posa a prova» i «tot el que et guanyes ha estat resultat d’una inversió de temps, hores de dedicació». Blanqué és descendent d’una família relacionada amb el món de la moda, la fotografia i el disseny. Característica que, segons ella matisa, «això et serveix per tenir una bona base, però tu com a artista t’has de treballar el teu nom». 

És el primer cop que exposa a la galeria Anquin’s, que «té una filosofia semblant a la meva: per poder dedicar-te a l’art t’has de moure i viatjar molt, i crec que des de la galeria això es potencia molt. Per tant, és un bon aparador», conclou l’artista. 

Temas

Comentarios