Una festa celebra la reforma de la T-704 des de la T-11 fins a l’Aleixar

Les obres han inclòs una rotonda a la cruïlla del camí de les Borges del Camp a Maspujols

15 enero 2018 08:58 | Actualizado a 15 enero 2018 09:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Maspujols va acollir ahir diumenge al matí l’acte d’inauguració de la carretera T-704, després de les obres de condicionament que s’han fet els darrers mesos des de la intersecció amb la T-11 fins a la localitat de l’Aleixar. Es tracta de l’eix viari més important de la xarxa local del Baix Camp, en el qual la Diputació de Tarragona ha invertit un total de 3.559,336,29 euros. 

Les obres, que s’han executat en dues fases, han permès millorar la mobilitat i l’accessibilitat als nuclis de població de la zona, prioritzant la seguretat del trànsit, ciclistes i vianants. 

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, va assistir a l’acte, que va aplegar els alcaldes i representants de les corporacions de tots els municipis afectats pel tram de la carretera T-704: Maspujols, Josep Rabascall; l’Aleixar, Antoni Abelló; Vilaplana, Tomàs Bigorra; i Riudoms, Josep Maria Cruset, que també és vicepresident primer de la Diputació de Tarragona. 

A més, els diputats Carles Pellicer, Imma Costa i Jordi Vinyals també hi van assistir. L’acte va reunir nombrosos veïns, que van assistir a la tallada de la cinta inaugural a la nova rotonda del municipi, i posteriorment es van desplaçar al poliesportiu municipal, on es va explicar amb detall les obres que s’han realitzat. L’acte va comptar amb una actuació dels gegants de Maspujols.

Unes obres d’envergadura

La diada d’ahir diumenge va servir per posar punt final a les obres de la T-704, des de la intersecció amb la T-11 fins a l’Aleixar. En concret, s’ha condicionat la via des del seu inici fins al pont de la riera de Maspujols i el tram comprès entre els punts quilomètrics 3+120 i el 3+720, en els quals s’ha millorat el traçat i eixamplat la calçada fins a 9 metres d’amplada, amb carrils de circulació de 3 metres i vorals d’1,50 metres a ambdós costats. A més, s’ha construït un nou pont sobre el ferrocarril, adaptant-hi la rasant de la carretera. En aquest tram entre la T-11 i la localitat de Maspujosl també s’han eliminat alguns tombs més perillosos, motiu pel qual la conducció és molt més segura.

Pel que fa a la travessera urbana de Maspujols, s’hi ha construït les parades de la línia regular d’autocars i una rotonda a la intersecció del camí de les Borges del Camp amb l’objectiu de regular el trànsit. Cal recordar que en aquest punt sempre hi ha hagut un gir a l’esquerra per als vehicles que venien de la T-11 

Les obres s’han completat amb actuacions de reforç de ferm, la millora del drenatge, la reposició dels accessos i serveis afectats, la senyalització vertical i horitzontal, la instal·lació de barreres de seguretat i les mesures correctores. 

Important eix viari

La carretera T-704 forma part de l’eix viari més important de la xarxa de carreteres de la Diputació de Tarragona. Amb 33 quilò-metres i mig de llargada, aquesta via comunica Reus amb Prades, enllaçant l’N-240 i la T-11 amb Maspujols, l’Aleixar, Vilaplana i la Febró.

Comentarios
Multimedia Diari