Una fusió de circ i cultura popular estrena Reus 2017

Un espectacle amb aires circenses dirigit pel gestor cultural Leandro Mendoza, de la companyia Cíclicus, va dur diferents elements del seguici a l'escenari d'un Mercadal ple a vessar

19 mayo 2017 16:35 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un gran globus al terrat de l’Ajuntament i milers de mirades, expectants. La música, una llum completament blava i la curiositat. Curiositat per veure com seria l’espectacle que havia de donar inici a la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017.

Ja d’entrada, evocava a la memòria col·lectiva i a les antigues celebracions de la Festa Major reusenca, quan es llençaven globus encesos i els infants corrien per la ciutat per buscar-los. Ahir era un sol globus i els petits no corrien pels carrers. Però miraven, bocabadats, a collibè dels seus pares, com un artefacte amb un home penjat volava des de l’Ajuntament fins al gran escenari que lluïa al mig del Mercadal.

El conductor de l’acte donava inici a l’espectacle dirigit per l’artista i gestor cultural Leandro Mendoza, de la companyia Cíclicus, i protagonitzat per una fusió del circ i les arts visuals amb la cultura popular. I va triar un escenari de luxe per relatar el que passaria al mig de la plaça. Ni més ni menys que el balcó de la Casa Navàs, des d’on lluïa una disfressa feta expressament per a l’ocasió, a partir d’una mescla de la indumentària de diferents elements festius de Reus, i coronat per la popular caputxa del Ball de Prims.

La proposta escènica elaborada a partir de la combinació de les acrobàcies i els números de circ amb el so de les gralles i la participació d’entitats, va tenir bocabadats en tot moment als infants i no va deixar de sorprendre a milers de reusencs. Acrobàcies, força i bon humor van ser alguns dels ingredients de l’espectacle. Però els grans protagonistes, els elements del Seguici.

Veure acrobàcies de professionals del circ al costat dels bastoners de l’Esbart Santa Llúcia o enmig de les espurnes del Ball de Diables va ser una imatge insòlita. I més encara amb el campanar de la Prioral de fons. Un dels moments més aclamats va ser el de l’acròbata envoltat dels Nanos, on el públic del Mercadal va esclatar en aplaudiments.

L’Aula de Sons, el Cor de l’Orfeó, els Xiquets de Reus, el Lleó, el Basilisc i l’Àliga van ser els altres grans protagonistes de la vetllada. «Tenim tot l’any per enlairar-nos encara més amunt», va concloure el flamant speaker.

Tot just després va tenir lloc una recepció institucional a l’Ajuntament, en què diverses autoritats van signar el llibre d’honor. També ho van fer el president de l’organització de la Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, i el director de teatre Lluís Pasqual.

 

Comentarios
Multimedia Diari