Una gimcana tancarà l’Any Caselles a Reus

Més de 450 alumnes d’escoles i instituts de la ciutat participaran en l’activitat ‘Cerc@selles’ 

13 diciembre 2018 09:47 | Actualizado a 13 diciembre 2018 09:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Dimarts vinent tindrà lloc la darrera de les activitats previstes per celebrar l’Any Caselles de Reus. Un esdeveniment que comptarà amb prop de mig miler d’estudiants de la ciutat que participaran d’una experiència didàctica que resseguirà onze indrets geolocalitzats que els nois i noies hauran d’anar recorrent per conèixer i endinsar-se en la prolífica trajectòria de qui va ser arquitecte municipal de 1891 a 1936. 

Tal com explica la regidora d’Ensenyament i Política Lingüística, M. Dolors Sardà, «l’objectiu de la proposta és apropar l’alumnat a la figura de Pere Caselles i Tarrats, així com al seu entorn, tant el més proper com el més llunyà, tot buscant l’arrelament i la creació de vincles amb el territori».

En aquest sentit, la responsable del Centre de Recursos Pedagògics (CRP) del Baix Camp, Francesca Segarra, destaca que aquesta experiència es realitzarà mitjançant un joc de preguntes col·laboratiu, competencial, transversal i interdisciplinari.

Per la seva part, la tècnica del CRP Natàlia Real explica que durant l’activitat els nois i noies disposaran d’un passaport que hauran d’anar segellant a cada un dels onze punts de l’itinerari fins a completar-lo. Els diversos grups participants es trobaran a la plaça del Mercadal, on es realitzarà un mosaic humà multicolor en homenatge a Pere Caselles.

Ús de les noves tecnologies
Es tractarà, doncs, de conèixer i reconèixer la seva obra utilitzant els recursos tecnològics com per exemple, una aplicació mòbil de geolocalització. Seguint les pistes proposades, els alumnes aniran trobant algunes de les construccions més representatives de Pere Caselles. 

En una fase posterior també es farà un concurs fotogràfic a partir de les imatges fetes per l’alumnat i del qual se’n farà difusió a través de les xarxes socials.

Des del CRP se subratlla que l’App que s’ha creat a través de Mobile History Maps quedarà disponible a internet de manera oberta perquè qualsevol persona o centre educatiu interessat en pugui fer ús. D’aquesta manera, la informació recollida quedarà com a llegat en el marc de l’Any Caselles. 

L’arquitecte va ser un dels responsables de la transformació urbanística de la ciutat ara fa més d’un segle.

Comentarios
Multimedia Diari